Табачник подарував школярам крадені автобуси?

Шкільні автобуси, які Міністерство освіти закупило для школярів у херсонського заводу "Анторус", по суті, не перебували у власності заводу. Держава придбала автобуси, котрі належали банкові в якості заставного майна під кредит.

Про це дізналися журналісти програми "Тендер News" на ТВі.

"Для виконання цього тендеру було використано нашу заставу. Було взято автобуси, перероблено у шкільні автобуси і передано у власність міністерства освіти", – розповів журналістам Борис Бєлобров, керуючий херсонською філією "Кредитпромбанку".

За словами банкіра, довести, що це була застава банку, досить легко, адже при ввезенні в Україну на кордоні обліковуються номер шасі та двигунів.

"У жовтні минулого року ми перевірили стан нашої застави і виявилось, що серед власності, яка перебувала в нас у заставі, не вистачає 52 мільйони гривень – це шасі, автобуси готові, котрі пішли на виконання указу Міністерства освіти", – заявив Бєлобров.

За даними ТВі, укладаючи угоду чиновники не могли не знати про те, що майно, яке виставив на продаж "Анторус" перебувало у заставі в комерційного банку. Чи не свідчить це про змову на високому рівні задля отримання прибутку? Ці факти давно відомі Службі безпеки України. Ба більше, на полицях СБУ припадає пилом кримінальна справу за фактом розтрати державного майна посадовцями Міносвіти. Там же фігурує і прізвище замгубернатора Херсонщини Анатолія Хоменка, якого називають покровителем групи компаній "Анторус". Його син є серед акціонерів компанії.

Нагадаємо, Міносвіти перерахувало херсонському заводу 33 млн. грн. Мало того, що частина коштів осіла на підставних фірмах, то продавці ще й зекономили на якості автобусів: один із них загорівся з дітьми в салоні.

тендер корупція кримінал діти табачник

Знак гривні
Знак гривні