Вертодром Януковича залишив Канів без води

Аварія в Шевченківському заповіднику, яка залишила без води м Канів (Черкаська обл), сталася через будівництво дороги на вертодром в селі Пекарі.

Про це заявив віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко, посилаючись на інформацію місцевих ЗМІ та заяву начальника Управління водоканалізаційного господарства Канева, передають «Коментарі».

Як зазначив Томенко, вертодром, побудований за 148 млн. грн. під Євро-2012, так і не був використаний під час чемпіонату. При цьому, за словами опозиціонера, користується вертолітним майданчиком тільки Янукович.

Також, за словами Томенка, причиною аварії, що сталася 8 листопада на каналізаційному колекторі поблизу Шевченківського національного заповідника, стало будівництво дороги на вертодром.

Зараз, за словами політика, глибина ями біля дороги на Пекарі сягає двох метрів. «Під час будівництва дороги працювали потужні гідрокатки, які товклися по колектору і «допомогли» його руйнуванню». Разом з тим в Канівській міській раді зазначають, що 2 місяці тому на колекторі вже був прорив, однак, щоб полагодити каналізацію потрібно 10 млн. грн.», - додав Томенко.

Разом з тим Томенко підкреслив, що звертався до прем´єр-міністра щодо виділення коштів на проведення ремонтних робіт пошкодженого колектора поблизу Канева, але у відповіді йому заявили, що «фінансування має здійснюватися за рахунок власних коштів підприємств, установ і організацій, на території яких виникла надзвичайна ситуація, і додатково - за рахунок районних резервів, створених відповідно до законодавства».

Нагадаємо: 8 листопада на території парку Шевченківського національного заповідника в місті Канів Черкаської області стався обвал ґрунту та пошкодження каналізаційного колектора, через що було обмежено водопостачання міста Канів.

Канів янукович влада

Знак гривні
Знак гривні