Наступ на воду. Влада вже «покращила» «Миргородську» й може взятись за «Моршинську»

Компанія IDS Group Ukraine заявляє про зупинку Миргородського заводу мінеральних вод з причини арешту рахунків. Про це на прес-конференції повідомив генеральний директор компанії Марко Ткачук.

«Ця атака є рейдерською, яка робиться нашими чиновниками», - цитують Ткачука «Українські новини». За його словами, Миргородський завод вже стоїть, Моршинський - може зупинитися вже завтра.

Ткачук оцінив 1 день простою Миргородського заводу в 3 млн гривень. Він також уточнив, що компанія є міжнародною, тому, якщо найближчим часом конфлікт не вирішиться, то міжнародні акціонери компанії з Європейського Союзу, Великобританії і США будуть змушені подати проти Державної податкової служби позови до судів своїх країн.

Гендиректор компанії заявив, що звинувачення в несплаті податків є безпідставними, оскільки компанія є великим і відповідальним платником податків, і за перших 6 місяців цього року заплатила понад 140 млн гривень податків і зборів.

Компанія звернулася до президента Віктора Януковича, прем'єр-міністру Миколи Азарова, голови Державної податкової служби Олександра Клименка з проханням втрутитися в ситуацію, яка відбувається на підприємстві.

Ткачук відзначив, що компанія також подала апеляцію на рішення Податкової служби. За його словами, зараз в Миргороді та Моршині відбуваються акції протесту проти дій Податкової служби.

8 листопада податкова інспекція заявила про порушення кримінальної справи проти Миргородського заводу мінеральних вод (Полтавська область) за підозрою в ухиленні від сплати податку на прибуток у розмірі 2,9 млн гривень. Крім того, Податкова спростувала інформацію про рейдерське захоплення даного заводу, пояснивши візит співробітників податкової міліції проводяться комплексом оперативно-розшукових заходів.

IDS Group Ukraine об'єднує компанії «Індустріальні та дистрибуційні системи» (Київ), IDS Aqua Service (раніше «Нова»), Трускавецький завод мінеральних вод, Моршинський завод мінеральних вод «Оскар» (усі - Львівська область), а також Миргородський завод мінеральних вод .

економіка бізнес влада

Знак гривні
Знак гривні