З нагоди свята донецька влада виступила на захист української мови

Сьогодні День української писемності та мови - державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Керівники Донецької області Андрій Шишацький та Андрій Федорук привітали жителів регіону з цим святом. Про це повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

Голова Донецької облдержадміністрації і голова Донецької обласної ради відзначили, що це свято є «затвердженням великого національного надбання, духовних коренів мільйонів людей, подвижників українського слова».

«Віками український народ зберігав рідну мову, збираючи в його скарбниці дорогоцінні перлини людської мудрості. У великій мірі саме завдяки слову Нестора - Літописця, Григорія Сковороди, Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка, Василя Стуса та багатьох інших видатних співвітчизників Україну знають у світі як держава з героїчною історією, багатою, самобутньою культурою, де живуть і творять щедрі душею , працьовиті і миролюбні люди. Тернистим був шлях української мови, але він живе, розвивається і залишається одним з головних чинників утвердження демократичного громадянського суспільства. Сьогодні необхідно направити зусилля на зміцнення державного статусу української мови, розширення сфери її функціонування, забезпечення вільного і рівноправного розвитку мов і культур братніх народів, що проживають в регіоні та країні. Упевнені, що в Донецькій області надалі зміцнюватимуться славні традиції українського слова», - відзначили Андрій Шишацький та Андрій Федорук у своєму привітанні, яке цитує Новости Донбасса.

мова донеччина влада

Знак гривні
Знак гривні