ЦВК втомилась від фальсифікацій. На п’яти округах будуть нові вибори?

Центрвиборчком ухвалив постанову про неможливість встановити достовірні результати виборів на п'яти одномандатних округах. У постанові йдеться про округи № 94, 132, 194, 197, 223. Центрвиборчком проголосував за цю постанову одноголосно.

Крім того, як передає ТСН, члени ЦВК визнають необхідність проведення повторних виборів в даних округах і звертаються до Верховної Ради стосовно прийняття нею рішення про проведення повторних виборів у цих округах. У постанові зазначається, що вибори в даних округах проведені без дотримання норм, передбачених Конституцією і законом про вибори народних депутатів

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, мова йде про округах № 94, 132, 194, 197 і 223.

Округ № 94 (Київська область) - за офіційними даними з сайту ЦВК, перемогла кандидат від Партії регіонів Тетяна Засуха - 41,80%. Представник Батьківщини Віктор Романюк програв їй - 39,81%.

Округ № 132 (Миколаївська область) - один з найскандальніших. За попередніми даними з сайту ЦВК, переміг кандидат від опозиції Аркадій Корнацький - 39,66%. Його конкурент, представник Партії регіонів і заступник губернатора Миколаївської області Віталій Травянко отримав 34,09%. Пізніше цифри на сайті ЦВК змінилися: кількість голосів у Корнацького залишилися незмінним - 39,66%, а у Травянко показник виріс до 39,97%. Всі ці дивацтва супроводжувалися штурмом «Беркута» і мітингами під будівлею окружкому.

Округ № 194 (Черкаська область) - за офіційними даними з сайту ЦВК, вибори виграв кандидат від «Батьківщини» Микола Булатецький - 40,79%. Програла самовисуванець Валентина Жуковська - 25,29%. Документи по округу № 194 у ЦВК привезли члени комісії, оскільки голова ОВК, його заступник та секретар зникли.

Округ № 197 (Черкаська область) - за сьогоднішню ніч ситуація кардинальним чином змінилася: у лідери гонки вирвався і в кінцевому підсумку переміг на виборах самовисуванець, нардеп-перебіжчик, екс-бютівець і мільйонер Богдан Губський. Ще напередодні ввечері ситуація в цьому окрузі істотно відрізнялася від нинішньої. Так, станом на 18:00 4 листопада при оброблених 81,5% протоколів на 197-му окрузі вигравав представник Батьківщини Леонід Даценко - у нього було 33,04% голосів "за". За Губського на той момент проголосувало 30,61% виборців. Різниця складала 1480 голосів. На сьогоднішній ранок тут було оброблено 100% протоколів, і результат виглядає наступним чином: Губський набрав - 35,65% голосів, Даценко - 31,82%.

Округ № 223 (Київ) - досі не завершено процес підрахунку голосів. Боротьбу за мандат в цьому окрузі ведуть самовисуванець, екс-голова Шевченківської райдержадміністрації Віктор Пилипишин (на фото зліва) і член «Свободи», керівник аналітичного відділу партії Юрій Левченко (на фото праворуч). Різниця - 26 голосів.

Рішення про неможливість встановлення достовірних результатів голосування тягне за собою перевибори.

вибори фальсифікації вибори-12 цвк

Знак гривні
Знак гривні