Крайнощі. У Львові пройшов парад на честь ЗУНР, а в Одесі - Рускій марш (ФОТО, ВІДЕО)

4 листопада центральними вулицями Львова пройшли чоловіки у військовій формі Українських січових стрільців на честь 94 річниці від дня проголошення Західно-Української народної республіки. А в Одесі того ж дня відбувся Рускій марш на честь Дня Казанської Божої Матері та 400-річчя визволення Москви від поляків під керівництвом Кузьми Мініна та Дмітрія Пожарського.

Акцію у Львові організувало товариство з пошуку жертв війни "Пам'ять". О 12 годині на площі Митній вишикувалися у колону близько 50 реконструкторів у формі автуро-угорської імперій з синьо-жовтими стрічками на головних уборах, - саме так були одягнені бійці УСС, повідомляє Gazeta.ua. Власної форми українці ще не мали, тому використовували чужу. Перед реконструкторами вистроївся парадний оркестр. По закінченню ходи реконструктори відтворили бої між бійцями УСС та польськими військами.

Того ж дня в Одесі близько трьохсот людей зібралося на Рускій марш. Учасники маршу скандували «Слава России», «Одесса – русский город», «Вперед славяне, русские вперед» тощо. Дехто з учасників маршу ховали свої обличчя за шапками-балаклавами та одноразовими медичними пов'язками, передає Думская.net. Організували акцію члени Війська вірних козаків чорноморських.

Марш УСС у Львові

Рускій марш в Одесі

акція львівщина одещина

Знак гривні
Знак гривні