Війна за голоси триває: ротації в окружкомах, суди, журналісти-спортсмени, сутички

Центральна виборча комісія України нині прийняла оригінальні протоколи з мокрими печатками всього з 83 окружних виборчих комісій. У четвер ЦВК, зокрема, прийняла протоколи 56 окружних виборчих комісій.

При цьому ЦВК не прийняла протоколи у чотирьох виборчкомів (№41, №44, №55, №108) у зв'язку з необхідністю їх уточнення до 3 листопада, пише Gazeta.ua.

Тим часом Кіровоградський окружний адмінсуд ухвалив рішення, яким заборонив Окружній виборчій комісії округу №99 складати підсумковий протокол, повідомляє прес-служба партії «Батьківщина». У цьому окрузі з відривом у 2 225 голосів за підсумками підрахунку 100% голосів виграє кандидат від «Батьківщини» Андрій Табалов. Це підтверджено протоколами дільничних комісій і даними сайту ЦВК. Проте в четвер, 1 листопада, кандидат від Партії регіонів Олександр Шаталов подав позов до суду.

«Наразі суд виніс ухвалу, якою зупинив виборчий процес - а саме складання підсумкового протоколу», - заявили в партії.
***
На окрузі №197 центральна виборча комісія замінила 8 із 18 членів ОВК, де змагаються Богдан Губський і кандидат від Батьківщини Леонід Даценко. Як предає «Українська правда», членів окружкому було замінено на представників партій-суб'єктів виборчого процесу. Цей окружком є одним із найбільш проблемних. Член ЦВК Михайло Охендовський уточнив, що ця комісія ввела тільки близько 48% даних протоколів дільничних комісій в інформаційно-аналітичну систему «Вибори».

Водночас, як пише депутат Андрій Шевченко у Твіттері, всі 8 нових членів ОВК 197 – «люди Губського». «Ми очікуємо екстренне засідання прямо зараз або вночі», - зазначив він.
***
В ОВК №132 внесли постанову Миколаївського окружного адмінсуду про вилучення усіх протоколів виборчих комісій даного округу.

Суб'єктом звернення до суду була мешканка Одеської області Ганна Пешехонова, яка, судячи з усього, є довіреною особою кандидата і самовисуванця по цьому округу Анатолія Пешехонова, який набрав 1,47%.

Як відомо, 132 окружна комісія продовжує засідання за зачиненими дверима. Журналістів, довірених осіб і спостерігачів із зали «попросили» забратися.

Перед цим члени ОВК №132 в Миколаєві оголосили перемогу «регіонала» Віталія Травянка, хоча за першими даними на сайті ЦВК після підрахунку 100% голосів у цьому окрузі відрив представника "Батьківщини" Аркадія Корнацького від Травянка становив 4 167 голосів. Через добу дані на сайті змінилися на користь кандидата від Партії регіонів.
***
Також «Українська правда» повідомляє, що на окрузі №66 на Житомирщині, де переможцем було визнано «регіонала» Віталія Журавського, кількість виборців, які проголосували, більша за кількість виданих бюлетенів.

Про це свідчать дані на сайті ЦВК.

У розділі "Відомості про виборців після закінчення голосування" значиться, що кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені (на момент закінчення голосування) склала 97 068.

Однак, у таблиці, в яку внесено результати голосування на виборчих дільницях округу, дані свідчать про те, що реально на окрузі проголосувало на 2 474 виборці більше.

За цими даними, якщо сумувати дані по всіх дільницях округу, всього "ЗА" проголосувало 99 542 виборці.

Про це, що реально проголосувало більше людей, аніж було видано бюлетенів також свідчить той факт, що співвідношення 24 964 голосів за Журавського - це 25.07% голосів, виходить, що 100% голосів- це приблизно 99 577 виборців.

Найближчий конкурент Журавського кандидат від опозиції Євген Добряк з результатом 21 823 голосів.

Він відстає від Журавського на 3141 голос.

***

В приміщенні ОВК №223, де змагаються «свободівець» Юрій Левченко і представник влади Віктор Пилипишин, почалися сутички.

Засідання розпочалося з заслуховування протоколів.

Потім прийшла заступник голови комісії Анастасія Примак і відправила одну з дільниць на перерахунок голосів.

Після цього "Свободівці" заблокували один з виходів і не випускали членів комісії з зали.

Група "свободівців" також вийшла в коридор і намагалася блокувати двері зовні. До них підбігли міліціонери, які намагалися припинити ці дії.

Свободівці стверджують, що комісія незаконно відправила на перерахунок одну з ДВК.

***

Київський окружний адмінсуд оголосив перерву у засіданні до 12 години 2 листопада.

Він попросив ОВК надати протоколи ДВК, які підтвердили б результати виборів.

Перед цим юрист, який представляв ОВК, не зміг надати оригінали пртоколів у зв’язку з тим, що зникла голова комісії.

Як відомо, Київський окружний адмінсуд розглядає позов кандидата від "Свободи" Олександра Марченка про оскарження дій ОВК №90 щодо підведення підсумків голосування.

Представники кандидата від "Свободи" заявляють, що ОВК фальсифікувала протоколи дільничних комісій і виклала на сайт ЦВК нелостовірні дані.

У суді даюли свідчення представники «Свободи», які заявили, що 29 жовтня виявили, що дані, введені на сервер ЦВК, відрізняються від цифр у протоколах ДВК, які мають представники кандидатів.

Як передає кореспондент Української правди, коридор перед залом суду повністю був зайнятий хлопцями у спортивній формі, які начебто мають посвідчення журналістів, однак відмовлялися їх показати.

Як відомо, аналогічні молодики вже діяли на окружкомі Мельника в Ірпені, а також у 215 і 223 (Герега та Пилипишин) округах Києва.

Вхід на 10 поверх, де знаходиться зала суду, охороняло близько 20 «беркутівців».

За матеріалами Gazeta.ua і «Української правди».

Далі буде…

суд вибори фальсифікації вибори-12

Знак гривні
Знак гривні