Попри фальсифікації, демократи і націоналісти виривають у влади мандати (+інфографіка)

Станом на 13:00 четверга, 1 листопада, ЦВК опрацювала понад 99% виборчих бюлетенів. Фальсифікацій багато як ніколи: громадський рух «Спільна справа» заявляє про фальсифікації на 35 округах. Попри те, «Батьківщина», УДАР і «Свобода» продовжують відбирати мандати у ставлеників влади і потенційних тушок.

Якщо станом на обід вівторка Партія регіонів за списками і по одномандатним округам проводила в Верховну Раду 193 депутата, то на даний момент, згідно нашим підрахункам, до парламенту потрапляє 187 «донецьких».

У партійно-мажоритарному заліку аутсайдерами залишаються комуністи – 32 мандати. Їх випереджає «Свобода» із 37 потенційними депутатами. До слова, КПУ, на відміну від націоналістів і демократичної опозиції, не спромоглася вибороти жодного мандата на мажоритарні.

(світлина клікабельна)

Майбутня фракція УДАР Віталія Кличка наразі отримує 40 депутатів, «Батьківщина» - 103. Маленькі перемоги останньої доби усе ж не лишають сподівань демократам і націоналістам сформувати у Раді більшість: сукупно вони отримують 180 мандатів. Це на три менше, ніж у Партії регіонів. При тому, що у парламенті до неї, швидше за все, пристануть 32 «червоні» депутати, плюс більшість з 51 самовисуванців і висуванців від маленьких партій, що вибороли собі мандати на мажоритарних округах (51). Однак шанси на створення конституційної більшості у провладних сил чимдалі знижуються.

Списки мажоритарників, які вже перемогли або з великою ймовірністю переможуть, дивіться тут.

Як виглядатиме майбутня Рада, можна побачити на інтерактивній візуалізації.

інфографіка вибори вибори-12

Знак гривні
Знак гривні