Підрахунок голосів: «регіони» втрачають мандати, комуністи програють «Свободі» (+інфографіка)

За даними Центральної виборчої комісії станом на 14:00 вівторка, демократичні сили продовжують відбирати у «регіонів» мандати у Верховній Раді.

За останніми підрахунками, ПР заведе у парламент 193 депутата (замість 196 станом на ніч понеділка), «Батьківщина» - 102 (99), УДАР – 38 (37).

Означився також цікавий тренд: націоналісти зі «Свободи» перемагають давніх опонентів з КПУ. Як свідчать останні підрахунки, «червоних» у Раді буде 33, тоді як «тягнибоківців» - 35. Хоча, не виключено, що згодом до фракції комуністів пристане хтось із самовисуванців. Наприклад, Калетники, що перемагають у двох округах на Вінниччині.

Попри покращення результатів опозиційних сил, контролювати парламент таки буде партія влади. Наразі «регіони» мають 193 депутатські мандати проти 175 у «Батьківщини» + УДАР + «Свобода».

Разом зі своїми депутатами, Партія регіонів, крім комуністів (33 голоси), може претендувати на картки для голосування депутатів, що переможуть на виборах як самовисуванці чи представники «карликових» партій. Таких, за попередніми даними, у парламент потрапить 49. Тобто, влада може отримати у законодавчому органі 275 «акцій».

(світлина клікабельна)

Списки мажоритарників, які вже перемогли або з великою ймовірністю переможуть, дивіться тут.

Як виглядатиме майбутня Рада, можна побачити на інтерактивній візуалізації.

інфографіка вибори вибори-12

Знак гривні
Знак гривні