Контактні дані людини на Facebook продаються по $0,000005

Виявляється, контакти користувачів з соціальних мереж коштують феноменально дешево. Хакери просять лише п'ять доларів за базу з мільйона записів з повними іменами, адресами електронної пошти і посиланнями на профілі у Facebook.

Але саме за такою ціною зміг купити базу SMM-маркетолог Богомил Шопов. Він не зізнається, в де саме магазині придбав «товар». Швидше за все, це сайт Gigbucks, в розділі соціального маркетингу є схожі пропозиції по п'ять доларів (конкретні пропозиції можна знайти в кеші Google.

У придбаній Шоповим базі переважно громадяни США, Канади та Європи. Є користувачі з інших країн, але майже всі англомовні. База, очевидно, призначена для соціального маркетингу і розсилки спаму. Продавець каже, що отримав базу через Facebook-додатки власної розробки.

Невдовзі що після публікації запису у блозі Богомилу Шопову зателефонували з компанії Facebook. Вони попросили вислати їм копію куплених файлів і знищити оригінал, повідомити назву сайту, де файли були придбані, видалити інформацію про незвичайну покупку з блогу, а також не розголошувати сам факт телефонної розмови.

інтернет соцмережі хакери

Знак гривні
Знак гривні