Будні міліції: якщо ви йдете на вибори від опозиції, у вас мають бути зброя і наркотики

Пізно увечері 23 жовтня у Лисянці у будинку керівника Черкаського обласного виборчого штабу Об’єднаної опозиції Анатолія Бондаренка, який є мажоритарним кандидатом по 199 виборчому округу, провели обшук.

Як пише «Про головне», міліція, «озброєна» постановою Соснівського районного суду міста Черкаси, чекала Бондаренка під дверима, коли він повертався із зустрічей з виборцями.

Шукали зброю, вибухівку і наркотики. Не знайшли нічого.

«Я, чесно кажучи, боявся, що вже щось підкинули і прийшли шукать. Після того, як мені кілька днів тому у дворі підірвали гранату, я нічому не здивуюсь. А міліція, як бачите, замість того, щоб шукати тих злочинців, обшукує моє помешкання», — поділився своїми враженнями від дій правоохоронців Бондаренко.

Цікаво, що випадок із гранатою у постанові суду кваліфікується не як замах на вбивство, а як «хуліганські дії», які мало не сам Бондаренко і вчинив.

«Це специфічна форма залякування від черкаської влади: спочатку кидають гранати, не розслідують злочину і тонко натякають, що можуть ще мене і винним зробити. Мовляв, або відступи, або ми тебе якщо не вб’ємо, то посадимо. Але я подібне вже проходив у 2004 році, коли керував опозиційним штабом у Лисянці, тож маю «імунітет» до погроз. Так що, як любить говорити керівник служби безпеки нашого штабу Микола Каплій, — «Не дочекаються», — наголосив Бондаренко.

Нагадаємо, 17 жовтня близько опівночі у дворі Анатолія Бондаренка вибухнула граната Ф-1. Стіни і двері будівлі було сильно пошкоджено, однак, на щастя, ніхто із родини Бондаренка не постраждав. Цікаво, що у той день на вулиці, де живе опозиціонер, раптово вимкнули світло, собака Бондаренка за дивним збігом обставин захворів, а напередодні сусіди бачили двох невідомих, які фотографували двір Бондаренка із різних ракурсів.

міліція вибори вибори-12 обшук влада

Знак гривні
Знак гривні