Нове слово у фінансових послугах: банківські колектори обрізають електрику і інтернет

Колектори російських банків в Україні по своєму впроваджують цінності "русского міра" – вони почали нищити майно випадкових людей, яких підозрюють в заборгованості банкам.

Про це пише Віталій Червоненко на сайті Glavkom.ua.

У вівторок мій робочий день обірвав дзвінок: «Нам вдома обрізали всі дроти – телебачення, Інтернет, домофон – всі, які ведуть в квартиру!»

івчина сиділа вдома і працювала в Інтернеті, аж тут почувся якийсь шурхіт в коридорі. Зникла мережа, вона вийшла й побачила, що всі дроти, які ведуть у квартиру обрізані. До того ж розрізані так, щоб полагодити їх було дуже важко – спеціально вирізалось по кілька метрів дроту. Одразу подумалося, що це чийсь дурний жарт. Але потім помітили на електрощитовій біля дверей наклеєну червону табличку: «Вас разыскивает поверенный Банка! Срочно свяжитесь с нами по номеру: 0-800-500-286». А ще нижче написаний семизначний номер – 2130249.

Те, що ця табличка пов’язана з пошкодженими дротами, не викликало сумніву. Адже ще зранку її не було. Набравши номер, почув: «Відділ роботи з простроченими кредитами «Альфа-банку». Дівчина запитала, який семизначний номер вказаний на табличці, я продиктував. У відповідь почув: «У вас прострочений кредит в нашому банку, тому до вас приходила наша людина».

Ніякого кредиту в цьому банку, слава Богу, в мене немає і не могло бути. Що підтвердила сама представниця банку, бо її словами, за цим номером заборгованості значиться якась пані Дибенко. На моє зауваження, що про пані я в житті не чув, мені уточнили, що Дибенко живе десь на Глибочицькій. На питання, до чого тут моя квартира на Оболоні, отримав оригінальну відповідь: хтось міг вказати мою адресу, як актуальну для пані Дибенко.

Звичайно, в банку заперечили, що це їхні люди перерізають всі дроти в квартиру, мовляв, це збіг обставин. Хоча пообіцяли передати справу до відділу безпеки і розібратися. Але що за чудернацький збіг - ще зранку табличка від «Альфа-банку» не висіла, а як тільки дроти перерізали – вона з’явилась. Не хочеться думати, що поважний банк використовує такі брудні методи вибивання боргів й наймає злочинців, які нищать чуже майно, навіть не розібравшись. Проте в нашій країні дивуватися взагалі нічому. Могли б хоча б в двері подзвонити, спитати, хто тут живе. З таким самим успіхом можуть прийти й перерізати дроти чи зіпсувати двері будь-кому, на кого вкаже анонімне джерело. Тут по новому розумієш слоган банку – «Альфа-Банк - Банк нових можливостей!» Дійсно, раніше такого не було.

колектори банки фінанси абзац

Знак гривні
Знак гривні