«Косинка» по-донецькому. Голоси тих, хто не ходить на вибори, віддадуть «регіонам»

Під час проведення парламентських виборів, провладні кандидати будуть використовувати так звану технологію "косинка", коли у мажоритарному окрузі буде зібрана інформація про осіб, які не зможуть, або систематично не беруть участь у голосуванні, а за них голосуватимуть інші особи, бюлетені яким видавати зацікавлені члени дільничних комісій.

Про це в ефірі 5 каналу заявив народний депутат від БЮТ-Батьківщина Володимир Бондаренко, передає ТВі.

"Новітня технологія полягає в тому, що треба провладним кандидатам отримати повну інформацію про тих, хто не прийде на вибори, хто не присутній в цій місцевості, кудись поїхав, здав свою квартиру, хто підзвітний міліції, тобто спецкатегорія. Тоді набравши цих людей, а також через ЖЕКи, через міліцію, провладний кандидат буде мати повну інформацію про тих, хто не прийде", — зазначив він.

Володимир Бондаренко

"Тоді здійснюється так звана "косиночка“ — на ділянку приїжджає мікроавтобус, зі своїми паспортами люди заходять, підходять до своїх членів комісії, в яких зазначено кого не буде, і за них отримують бюлетені, і за них повинні голосувати. Тому я прошу всіх спостерігачів домогтися, щоб за кожним столом сидів не один представник політичної сили, а двоє як мінімум, щоб вони стежили один за одним, тоді буде хоч якась гарантія", — заявив Бондаренко.

політика вибори вибори-12 фальсифікації влада

Знак гривні
Знак гривні