Не подобаються «донецькі»? Сплати штраф! На Миколаївщині за критику Партії регіонів тягнуть до суду

У місті Новий Буг Миколаївської області продовжують судити тих, хто насмілюється критикувати Партію регіонів. Так, місцевий суд у складі судді Васильченко за участю секретаря Кузьміної визнав пенсіонерку Ольгу Репіховіч винною у скоєнні адміністративного правопорушення і засудив до штрафу в 510 гривень.

Як повідомляє nikvesti.com, суть звинувачень така: під час зустрічі з депутатами обласної і районної рад від опозиції обвинувачена заявила, що не голосуватиме за Партію регіонів після того, що ця політсила зробила з пенсіонерами.

Суддя перелічив ознаки передвиборної агітації, серед яких є такі, як: «Проведення зборів та інших зустрічей з виборцями», «Проведення мітингів, походів, демонстрацій, пікетів», «Проведення публічних дебатів, дискусій, «круглих столів», прес-конференцій щодо положень передвиборних програм та політичної діяльності партій (блоків) - суб'єктів виборчого процесу чи кандидатів у депутати». Факт критики пенсіонеркою Репіховіч Партії регіонів «достовірно зафіксовано аудіозаписом». Урешті решт, її визнали винною у проведенні незаконної агітації.

Раніше Новобузький суд вже штрафував місцевих жителів за критику Партії регіонів. 1 жовтня суд засудив Василя Луценко до штрафу в 510 гривень за те, що той публічно закликав своїх земляків не голосувати за Партію регіонів, яка, на його думку, не тільки не виконала свої передвиборні обіцянки, але і прямо порушила їх, позбавивши тисячі громадян передбачених законом соціальних виплат.

Як наголошується в постанові, своє рішення суддя обґрунтував тим, що Луценко висловив свою думку про результати дворічного правління Партії регіонів 6 серпня, а офіційна агітація була дозволена тільки з 9-го, тож він таким чином порушив закон «Про вибори народних депутатів».

вибори вибори-12 суд тиск влада абзац

Знак гривні
Знак гривні