«Як же ти можеш, подонок, говорити так?» Азаров спробував себе в ролі ідеолога і літературного критика

Прем'єр-міністр, лідер Партії регіонів Микола Азаров розкритикував українську письменницю, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Марію Матіос, яка балотується до Верховної Ради за списком партії УДАР Віталія Кличка, охарактеризувавши її моральні якості як низькі й негідні кандидата в депутати.

"№ 2 списку УДАРу якась Матіос, письменниця. Хто там читав її твори, не знаю. Я особисто не читав і читати не буду. Вона порівняла обеліск на Могилі невідомого солдата в Києві у парку Слави з фалосом. І вона це порівняння сказала, коли там засудили одну теж недалеку дівчину, яка смажила яєчню на Вічному вогні. Уявляєте, до якого ступеня маразму, підлості треба дійти?! І ця подія, вона не викликала в країні резонанс, не викликала осуд, не викликала обурення. Ці люди спокійно ходять, спокійно виступають по телевізору, спокійно балотуються в народні депутати. Це трагедія для нас з вами", - заявив Азаров на зустрічі з ветеранами ВВВ та Збройних сил України в Севастополі 18 жовтня, передає Gazeta.ua.

За його словами, Партія регіонів до цих пір відсувала рішення ідеологічних питань на другий план, виносячи на перший питання економічні. Однак, як зазначив прем'єр, настав час змінити ситуацію.

"І ми відчуваємо, що ми повинні зробити дуже серйозний рух вперед. Нам не можна ідеологію віддавати помаранчевим. Дивіться, що відбулося за останні роки. У нас пішла дегероїзація наших ветеранів, наших героїв. Із наших героїв роблять якихось людей, незрозуміло яких" , - обурився лідер ПР.

Так, Азаров з жалем констатував, що коли недавно в країні відзначали 70 років з дня подвигу молодогвардійців, на центральному телеканалі країни "Інтері" показали інтерв'ю з представником Об'єднання українських націоналістів, який розповів, що не було ніякого подвигу.

"Молоді хлопці живими були скинуті в шурф шахти і там ще тиждень болісно вмирали. І ось в цей же вечір канал "Інтер" показує сюжет. Ви знаєте, у мене все тут перевернулося. Знайшли якогось зрадника ... Члена якоїсь організації, ОУН називається, організації націоналістів українських у Канаді. Беруть у нього інтерв'ю. І він каже: так ніякого Молодогвардійського руху не було, що це все комуністи придумали, КДБ придумала. А ось ми були реальні борці з фашизмом. Живе в Канаді. В 43 році втік туди, з тих пір не вилазить. І я поставив собі питання: ну це ж на біле говорити чорне. Ну не тебе ж в шурф скинули. І не ти приймав болісну смерть, а ці молоді хлопці. Так як же ти можеш, подонок, говорити так? А наше центральне телебачення це на всю країну транслює. Тому ми повинні в ідеологічному плані дуже серйозно подумати", - зазначив лідер ПР.

При цьому Азаров у черговий раз висловив упевненість, що ПР виграє вибори.

політика вибори вибори-12 мезозой азаров влада

Знак гривні
Знак гривні