Українська «Істальгія» відкриє німецький кінофестиваль (+трейлер)

Дебютна картина українського режисера Дар'ї Онищенко буде представлена на престижному фестивалі Home of Films в Німеччині.

Фільм «Істальгія» спільного виробництва України, Німеччини та Сербії відкриє 46-й міжнародний кінофестиваль Home of Films в місті Хоф, завдяки якому глядачі щорічно знайомляться з новими іменами у світі кінематографа. Як передає УНН, розрахований на немасову аудиторію, Home of Films є однією з ключових подій не тільки в області німецького кіномистецтва, а й світового. Щорічно у фестивалі беруть участь близько 130 картин, свої фільми на Home of Films презентували такі відомі режисери, як Вернер Шретер, Джон Карпентер, Роджер Корман та інші.

У фільмі «Істальгія» розкриваються три історії кохання, три європейських міста, три сюжетні лінії. Навчені життям і вже досить немолоді Руслана (емігрантка з України) і Владан (емігрант із Сербії) намагаються створити своє щастя в Мюнхені. Але їхній внутрішній зв'язок з Києвом і Белградом все ще досить сильний. Паралельно в картині йде розвиток київської любовної історії 23-річного сина Руслани Богдана і Марії, а також розв'язка белградського любовного трикутника сина Владана Зорана та подружньої пари Ялени і Гюнтера.

Кінофестиваль Home of Films проходитиме з 23 по 28 жовтня в німецькому містечку Хоф. Дебютний повнометражний фільм Дар'ї Онищенко "Істальгія" в рамках фестивалю змагатиметься за головний приз з картинами з Європи, Америки та Азії. Згідно традицією, кінофестиваль Home of Films зазвичай відкриває дебютна картина німецького виробництва, проте цього року такої честі був удостоєний фільм "Істальгія", зйомки якого проходили в Україні, Німеччині та Сербії.

Зазначимо, що 25 жовтня «Істальгія» буде представлена на Міжнародному кінофестивалі «Молодість», а на широких екранах картина з'явиться в 2013 році.

мистецтво культура кіно фестиваль

Знак гривні
Знак гривні