Назустріч УДАРу. «Батьківщина» зняла з перегонів 26 кандидатів-мажоритарників

Об´єднана опозиція зняла 26 кандидатів у мажоритарних округах. Про це на брифінгу після з´їзду заявив глава виборчого штабу об´єднаної опозиції Олександр Турчинов.

Як передають «Коментарі», він зазначив, що велася складна дискусія щодо того, кого знімати з парламентських перегонів у мажоритарних округах.

«З´їзд прийняв відповідальне рішення зняти на користь УДАРу 26 кандидатів. Серед них є діючі народні депутати. Рішення приймалося складно, але все ж воно прийнято», - зазначив Турчинов.

У свою чергу лідер партійного списку Арсеній Яценюк зазначив, що таке рішення слід було б прийняти ще півроку тому.

«Те, що сьогодні були зняті 26 кандидатів у народні депутати, додатково підвищить шанси опозиції на перемогу», - зазначив Яценюк. Всього ж, за інформацією «Коментарів», знято 4 чинних народних депутатів.

У свою чергу глава Київського осередку «Батьківщини» Юрій Одарченко зазначив, що в Києві знято 1 кандидата - Юрія Ганущака, який балотується в окрузі на Лівому березі. При цьому Одарченко зазначив, що Ганущак «сказав, що розуміє ситуацію, яка склалася».

Так, об´єднана опозиція зняла своїх кандидатів в округах № 27 (Дніпропетровська обл., Костянтин Писаревський), № 29 (Дніпропетровська обл., Анастасія Староскольцева), № 45 з центром в Донецьку, де балотується «ударівець» Олександр Топуз, № 49 (Донецька обл., Володимир Березін знятий на користь «ударівця» Олега Шипілова), № 50 (Донецька обл., Анатолій Зінченко на користь Іллі Єліна), № 54 (Донецька обл., Павло Котов - на користь Олексія Романченка), № 71 (Закарпатська обл. із центром у м. Хуст (тут же балотується Павло Балога) Богдан Кинів на користь Василя Лазорошинця), № 78 (Запорізька обл. із центром у м.Бердянськ Віктор Цуканов знявся на користь Сергія Кушнірюка), № 79 (Запорізька обл ., Олександр Піскун - на користь Анатолія Шевченка),.

Крім того, будуть зняті кандидатури від «Батьківщини» в окрузі № 97 (Київська обл. із центром у м.Бровари - Олег Кіщук на користь Павла Різаненка), № 98 (Київська обл. з центром в м.Яготин - Вадим Кушников на користь Кирила Поліщука), № 104 (Луганська обл. із центром у м. Луганськ - Дмитро Алєв на користь Дениса Денищенка), № 105 (Луганськ, Олег Перетяка на користь Геннадія Тамашева), № 110 (Луганська обл. с центром в Алчевську - Віктор Данченко на користь Павла Ліснянського), № 139 (Одеська обл. - Олександр Горін на користь Ольги Герасим´юк), № 144 (Полтава, Дмитро Христов на користь Сергія Капліна), № 148 (Полтавська обл. із центром у м. Лубни, Володимир Іванов на користь Петра Ворони), № 151 (Полтавська обл., Микола Карнаух на користь Тараса Кутового), № 160 (Сумська обл., центр в м.Шостка - Юрій Сербін на користь Олега Рябченка), № 171 (Харків, Кирило Храпко на користь Валерія Малюги), № 172 (Харків, Олександр Світличний - на користь Віталія Прилипка), № 176 (Харківська обл., центр в м. Чугуїв - Андрій Ільгов - на користь Віталія Климка), № 181 (Харківська обл., м . Зміїв - Вадим Глушко на користь Михайла Ярмолюка), № 183 (Херсон, Анатолій Кичинський на користь Андрія Путилова), № 204 (Чернівецька обл., м. Хотин - Василь Мельник - на користь Богдана Баласиновича) і в окрузі № 214 (Київ , Дніпровський р-н, Юрій Ганущак - на користь Віктора Чумака).

Нагадаємо: 14 жовтня партія УДАР зняла 32 кандидатів у мажоритарних округах на користь кандидатів від інших опозиційних сил, а також незалежних кандидатів. При цьому УДАР запропонував «Батьківщині» зняти з виборів Ляпіну на користь кандидата від УДАРу Олексія Давиденка.

У свою чергу Ляпіна назвала пропозицію УДАРу «ні з ким не погодженою провокацією», а в Черкаській облорганізації «Батьківщини» заявили, що в низці округів в Черкаській області саме представники УДАРу повинні зняти кандидатури на користь кандидатів від Об´єднаної опозиції, а не навпаки.

надія вибори-12 політика

Знак гривні
Знак гривні