Борис Акунін: неправильно, коли люди живуть в Україні і не хочуть розмовляти українською

Відомий російський письменник Борис Акунін (псевдонім Григорія Чхартішвілі), який відвідав Львів і Севастополь, зазначив, що ці міста відрізняються, як різні країни. На думку письменника, неправильно, що люди в межах держави «не дуже хочуть» розмовляти українською.

Григорій Чхартішвілі

Акунін поспілкувався з журналістами в Страсбурзі в рамках проведення Всесвітнього форуму для демократії, передає ТСН. Він повідомив, що минулого року був в Україні у двох містах, дуже не схожих одне на одного, - Севастополі та Львові.

«Мені це було потрібно для двох різних книжок. І там, і там я був вперше у житті. У мене було відчуття, що я потрапив у дві різні країни. Я зрозумів, яка велика й різноманітна країна Україна. Дійсно, таке відчуття, що це якісь різні країни. Крім написів українською мовою, загального нічого немає. Це цікаво», - розповів письменник.

За його словами, у нього склалося враження, що Севастополь «не російське, а руське місто».

«І я не знаю, добре це чи погано, чорт його знає, але мені здалося дивним, що люди живуть в межах української держави і якось не дуже хочуть розмовляти українською. На мою думку, це неправильно», - вважає він.

література книги мова

Знак гривні
Знак гривні