«Регіоналка» Бахтєєва прикормлює студентський електорат «флешками» і Лободою. Електорат задоволений

Кандидата у народні депутати по округу № 42 у Донецьку Тетяну Бахтєєву громадські активісти звинувачують у використанні адміністративного ресурсу. Мовляв, найбільше це виявляється у непрямому підкупі виборців-студентів. Натомість керівництво вишу такі звинувачення спростовує, не підтверджує їх і сама Тетяна Бахтєєва.

Як повідомляє «Радіо Свобода», під час посвячення у першокурсники новоспечені донецькі студенти отримали від Тетяни Бахтєєвої флешки. Тоді вона пояснила, що витрати на цей агітаційний сувенір не перевищили 34 гривні, а тому порушення закону не було.

Цього тижня студентам Донецького національного університету старости груп заявили, що в четвер увечері вони мають бути присутні у «добровільно-примусовому порядку» на концерті, який влаштовує на свою підтримку Тетяна Бахтєєва. Про це розповів студент Сергій.

«Ми в другу зміну вчимося, так, це замість пар. Пара перша закінчується за двадцять хвилин до четвертої. І далі вже немає сенсу проводити пару. Я думаю, що буде якийсь список, всіх туди запишуть, хто прийшов. А ті, хто не прийшов, я не знаю, що з ними буде. В усякому разі нас не лякали, як на нещодавній зустрічі в ДонНУ. Буквально нещодавно була зустріч – Бахтєєва не приїхала. Мені сказали, що деякі студенти відмовлялися йти, а їм хтось сказав, що якщо ви не підете, у вас будуть проблеми на сесії», – розповідає студент.

А голова профкому студентів ДонНУ Олексій Булавін, який керував роздачею курток із символікою кандидата, на запитання Радіо Свобода про «добровільно-примусовий» порядок, відповів: «В примусовому? Неправда, ми запрошували».

До цього Тетяна Бахтєєва вже двічі організовувала похід до дельфінарію для студентів і там дарувала їм футболку зі своїм зображенням, щоденник-записник, цукерки та кулькову ручку. У донецькому відділенні Комітету виборців України такі дії кандидата вважають непрямим підкупом виборців із застосуванням адмінресурсу.

Самі ж студенти з радістю беруть флешки, більшість охоче йде на концерт, де на підтримку кандидата виступають Світлана Лобода та інші виконавці. До речі, на концерті були студенти ще чотирьох університетів Донецька.

Олег Рибачук, представник координаційної ради руху «Чесно», який нещодавно зробив оцінку доброчесності кандидатів у народні депутати, прокоментував ці події.

«Один із критеріїв, який оцінює мажоритарника – це використання адмінресурсу. Молодь має розуміти, що якщо вона знову ведеться, якщо вона оцінює п'ять років свого життя в концерт чи в сто гривень, то це мало чим відрізняється від гречки. Ситуація без активного долучення молоді просто неможлива. І тут молодь на відміну від старшого покоління може аналізувати, може приймати рішення і може реагувати. Молодь може обирати політиків, які можуть враховувати їхнє майбутнє, це точно», – вважає громадський активіст.

Зв'язатися із самою Тетяною Бахтєєвою не вдалося, однак раніше, коментуючи вечірку, влаштовану нею для студентів, вона надала коментар Радіо Свобода.

«До мене звернулися студенти з тим, що хотілося б провести конкурс і щоб це було приємно для душі. Я відгукнулася на такий захід. Так, були білборди, я ж не проти, вони були, тому що це був такий захід запланований саме студентством. Тому що особливо у Ворошилівському районі мешкає більша кількість студентів, які є в Донбасі», – зауважила Тетяна Бахтєєва.

Тетяна Бахтєєва неодноразово наголошувала, що лише підтримує ініціативи молоді та організовує зустрічі винятково на прохання людей. І взагалі вона жодним чином не порушує законів.

Copyright © 2011 RFE /RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа /Радіо Свобода

внз Бахтєєва освіта вибори вибори-12 влада

Знак гривні
Знак гривні