Куди сходити. Завтра починається «Книжковий арсенал»

4–7 жовтня 2012 року в Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі "Мистецький Арсенал" у Києві відбудеться ІІ Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" — наймасштабніша подія в Україні, що об’єднує літературу та мистецтво. Книжковий Арсенал презентує понад 100 видавництв, 60 гостей із Європи, Росії та України, насичену програму подій для дітей і дорослих.

Мета Книжкового Арсеналу — популяризувати читання, сприяти діалогу між читачами і фахівцями щодо того, чим є сучасна книга, посилити взаємозв’язок літератури з мистецтвом, підтримати інтелектуальні та мистецькі видання, культуру публікації в Україні шляхом освітніх подій і міжнародного обміну. Книжковий Арсенал — безпрецедентна для України книжкова подія не лише за своєю масштабністю, але й за якістю простору, рівнем організації та презентації. Проект має довгострокову місію у сфері культурної політики, благодійності та, зокрема, розвитку міста Києва, його інтегрованості в міжнародний контекст. На відміну від інших столичних ярмарків, Книжковий Арсенал — не бізнес-проект, а стратегічно важлива, комплексна культурна ініціатива одної з найперспективніших професійних мистецьких інституцій в Україні — Мистецького Арсеналу.

В рамках фестивалю на 10 майданчиках у Мистецькому Арсеналі відбудеться понад 150 подій: презентації нових книг, зустрічі з авторами, автограф-сесії зірок української та світової літератури, майстер-класи й дискусії, яскрава програма подій для дітей та батьків, виставки art book, коміксів, книжкової ілюстрації та графіки, поетичні читання, спеціальна вечірня літературно-музична програма, благодійні акції зі збору книжок для дитячих лікарень та інтернатів.

У Книжковому Арсеналі візьмуть участь близько 50 українських авторів, які представлятимуть свої нові книги і проводитимуть майстер-класи, а декотрі з них уперше вестимуть публічні діалоги в спеціальному проекті "Обмін речовин": тандеми Юрія Андруховича і Тараса Прохаська, Любка Дереша та Юрія Іздрика, Сергія Жадана та Ірени Карпи.

Більше про програму фестивалю можна почитати тут.

Джерело - artarsenal.in.ua

література культура книги відпочинок

Знак гривні
Знак гривні