Удаючи Форреста Гампа. Американець пішки перетнув Сполучені Штати (відео)

26-річний американець Нік Клекнер із Флориди втілив у життя те, що інші люди бачили хіба що у фільмі «Форрест Гамп»: подолавши майже 4 тисячі кілометрів за 178 днів і зносивши п'ять пар взуття, він пішки прокрокував через всю Америку від берега до берега – з Флориди до Каліфорнії.

«У мене було прекрасне життя. Я виріс в чудовій родині, у нас завжди були гроші», - написав у своєму блозі Клекнер, або, як він сам себе називає, Бродяга Нік. Однак молодий чоловік відчував, що його життя йде по колу, а він не цінує його по справжньому. Саме тоді Бродяга Нік і вирішив, що потрібно щось змінювати.

Нік Клекнер

«На мене тиснуло багато різних факторів, - пояснив він. - І в результаті все це дійшло до тієї точки, коли я більше не міг давати цьому раду. Я відчував постійний тиск, стрес і тривогу, і вирішив позбутися усього цього».

Рішення прийшло раптово: чоловік рушив літаком до Флориди, і, взявши з собою з цінних речей лише iPod Touch з підключеним інтернетом, пішки рушив додому – у Каліфорнію.

Так почалася подорож, схожа на змальовану в романі в одному з епізодів кінофільму Роберта Земекіса «Форрест Гамп» (за одноіменним романом Вінстона Грума). Як і вигаданий герой, Нік Клекнер просто пішов.

Нік слідував виробленому ним принципу – давати більше, ніж береш. Він ночував деінде, харчувався лише тим, що вдавалося знайти. Кожного разу, коли знаходив гроші, подарункові карти або зайву їжу, він віддавав їх бідним та бездомним.

«Я був бездомним і жив тільки сьогоденням, - розповів Нік. - Але я навіть не можу описати те почуття, яке пережив, коли нарешті помився. Я ніколи цього раніше не цінував. Але тепер я дивлюся на це по-іншому. Насправді нам дуже пощастило, ми настільки звикли до таких дрібниць, що не цінуємо їх. Ми навіть не усвідомлюємо, навіщо ми робимо деякі речі».

Змінилося у Клекнера і ставлення до людей. «Людство краще, ніж я собі уявляв», - зізнався після довгої «прогулянки» Нік.

подорожі сша диваки відео вчинок світ

Знак гривні
Знак гривні