Міхо показує приклад: Саакашвілі віддає владу, підкорившись волі виборців

Грузинський президент Михайло Саакашвілі показав приклад демократичного лідера: він відмовився від адмінресурсу і фальсифікацій, зіграв по-чесному. Очолювана ним партія «Єдиний національний рух» на парламентських виборах поступилася коаліції «Грузинська мрія» і йде в опозицію. Саакашвілі пообіцяв, що він як глава держави, буде сприяти тому, щоб після виборів парламент країни почав працювати і зумів сформувати новий уряд.

За підсумками обробки даних з 25,17% виборчих дільниць, виборчий блок Бідзіни Іванішвілі «Грузинська мрія» набрав на парламентських виборах за пропорційною системою 53,19% голосів виборців, повідомляє ЦВК Грузії. Партія «Єдиний національний рух» отримала 41,51% голосів.

«Як лідер «Нацруху», заявляю, що наша партія переходить в опозицію», - сказав Саакашвілі.

«Ми, як опозиційна сила, будемо думати про майбутнє країни і будемо боротися за те, щоб все, створене в Грузії за останні роки, з точки зору її розвитку, було збережено», - сказав він.

«У результаті цих досягнень Грузія стала відомою в усьому світі країною, до якої ставляться з великою симпатією, і які б загрози не створювалися досягнутим здобуткам, в найближчі місяці і роки їх знищення неможливо уявити», - зазначив Саакашвілі.

Мільярдер Бідзіна Іванішвілі. Його коаліція перемогла на виборах до грузинського парламенту.

«Для мене були фундаментально неприйнятні погляди коаліції «Грузинська мрія», між нами глибока різниця, - визнав президент. – І ми вважаємо, що їхні погляди вкрай невірні. Але демократія працює так, що рішення приймає більшість грузинського народу. І ми поважаємо цей вибір».

Президент також подякував своїм прихильникам, які підтримали курс нинішнього уряду і президента, і висловив упевненість, що курс на прогрес і розвиток Грузії не має альтернатив.

Нагадаємо: з 2013 року саме парламент обиратиме прем'єр-міністра, який стане ключовою фігурою в грузинський владі, натомість роль президента суттєво звужується. Ці зміни ухвалили під завісу 2-го і останнього президентського терміну Саакашвілі. Можливо, він розраховував таким чином лишитися першою особою в країні і після 2012-го, але у найближчій перспективі, враховуючи результати парламентських виборів, це малоймовірно.

політика вибори демократія грузія влада

Знак гривні
Знак гривні