Чергова перемога: «кнопкодави» скасували свій закон про наклеп

Депутати Верховної Ради України скасували в першому читанні, проголосований в першому читанні законопроект про наклеп. "За" проголосували 349 народних депутатів.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Близько 40 журналістів та представників громадських організацій біля комітетів Верховної Ради святкують скасування законопроекту про наклеп.

"Звичайно, ми дуже раді, що законопроект таки відхилили, це можна назвати нашою перемогою. Однак, ми не будемо розслаблятися, адже таке може повторитися не залежно від складу парламенту. Ми розуміємо, що насправді законопроект - це не ініціатива самого Журавського. Бо хто такий Журавський? Це нуль помножений на нуль. Насправді, його викликали до Адміністрації президента і дали цей законопроект. Журналістами вже доведено, що законопроект розроблявся на комп'ютерах в АП", - сказала журналістка Наталія Соколенко.

Біля Верховної Ради журналісти та представники громадських організацій тиснуть одне одному руки і вітають з перемогою. Сьогодні, як і вчора, сюди принесли лапті та плакати "Україні - свободу слова" та "Ні скандальному законопроекту".

закон наклеп медіа цензура влада

Знак гривні
Знак гривні