Офіцери тікають з міліції. Їх намагаються перетворити на кріпаків

За важких умов і низької зарплати луганську міліцію накрила хвиля звільнень. Щоб запобігти відтоку особового складу, була введена операція «Кадри».

Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту Cxid.info розповів адвокат Ігор Чудовський.

За його словами, операція «Кадри» полягає в тому, щоб за допомогою різних адміністративних перешкод не дати міліціонерам звільнитися і влаштуватися на іншу роботу.

«За нашою інформацією, є співробітники, які домагаються звільнення понад три місяці. Якщо вони з керівництвом входять в конфлікт, то на них шукають негатив і звільняють на основі цього негативу», - розповів адвокат.

За словами Ігоря Чудовський, в цьому році з УМВС України в Луганській області було звільнено 515 співробітників, а прийнято 550. Зарплата співробітника ППС, при цьому, - від 1,5 тис. до 1,8 тис. грн, дільничного - від 1,8 тис. до 2,5 тис. грн.

Однією з умов звільнення, за словами Ігоря Чудовський, є залучення замість себе іншої людини. «У зв'язку з цим зараз органи внутрішніх справ комплектуються непрофесіоналами без спеціальної освіти і досвіду роботи. Зокрема, щоб стати співробітником ППС, достатньо мати середню освіту, щоб працювати на офіцерській посаді потрібно мати диплом коледжу або інституту», - пояснив адвокат.

Один з числа звільнених, колишній співробітник райвідділу Євген, підтвердив вищевикладену інформацію. За його словами, зарплата правоохоронців - головна причина масових звільнень:

«У міліції я пропрацював майже 9 років. У грудні пішов у відпустку і вирішив, що повертатися не варто. Я про це повідомив керівництву, написав рапорт. За якийсь час мені сказали, що його загубили. Після цього я не виходив на роботу три дні. Однак мене знову не звільнили. Тоді я написав ще один рапорт і відправив його в Луганськ. Мене довго «годували» різними відмовками. Місяцями я чекав на відповідь. У підсумку мій рапорт зареєстрували в березні, а звільнили мене тільки лише в середині червні», - розповів колишній співробітник міліції.

Зарплата, за його словами, становила всього 1,5 тис. грн, при цьому «велика її частина витрачалася на саму ж роботу».

Євген також зазначив, що незадовго після звільнення його вмовляли повернутися в «органи»: «Мені зателефонував чоловік і представився як заступник начальника кадрів. Приблизно 15 хвилин просив повернутися, пропонував розглянути інші варіанти і підвищення зарплати до 2 тисяч», - підсумував Євген.

міліція кадри мвс абзац

Знак гривні
Знак гривні