Журналістське розслідування: міліцейська мафія грабує пасажирів на центральному залізничному вокзалі у Києві

На столичному вокзалі дедалі частіше почали траплятись випадки, коли кишені пасажирів чистять не стандартні злодії, а злодії у погонах. При цьому у схему залучені майже 80% тамтешніх правоохоронців.

Як розповів журналістам програми "Гроші" колишній працівник міліції, який не зміг переступити через свої принципи та грабувати людей, за жертву охоронці зазвичай обирають п'яненьких пасажирів. Їх спускають або на платформу (у нічний час, коли мало людей), або на мінус перший поверх, передає ТСН.

Там під виглядом обшуку відбираються особисті речі, проте не всі. Гроші забирають або половину, або основну суму. Частину коштів "на дорогу" залишають. Забирають не лише готівку, а й мобільні телефони та наручні годинники.

"Грабує, грубо кажучи, сержантський склад, прапорщики, які по 5-10 років працюють на вокзалі. Досягли в цьому певної майстерності. Також офіцери не гребують цим займатись", - розповіло джерело програми.

За його словами, є у даній схемі і так званий "общак". З нього половина краденого йде керівництву, а решта ділиться між рядовими міліціянтами. Охоронець зазвичай в цій схемі підшукує клієнтів.

Так як довести таке пограбування звичайному громадянинові досить важко, журналісти програми "Гроші" вирішили провести експеримент і зафіксувати на відео, як охоронці разом зі стражами порядку "полюють" на майно громадян.

Так, журналіст, маючи при собі два телефони (новіший дорожчий та старіший дешевший) та 450 гривень готівкою, під виглядом пасажира, за столиком у холі вокзалу випив "для запаху" трохи коньяку та пива і прикинувся захмелілим.

Невдовзі біля столика з'явився міліціонер разом з вокзальним охоронцем і запропонували пройтися та спуститись до колії. Після обшуку у журналіста зникло 200 гривень.

Коли журналісти розкрили карти та звинуватили правоохоронців у пограбуванні, ті відразу почали все заперечувати. Проте, заява із вказанням прізвищ до міліції написана. Залишилось чекати на відповідь.

розслідування корупція кримінал відео мафія мвс влада

Знак гривні
Знак гривні