Астрономи показали портрет всесвіту, а студент зробив з нього «Зоряну ніч» Ван Гога (фото, відео)

Астрономи і телескоп Hubble продовжують вражати уяву землян: вчені NASA продемонстрували великим планом об'єкти, які на фотографіях зазвичай не більше за макову росинку. Поки професійні астрономи використовували знімки Hubble в наукових цілях, студент з Кембриджа склав з цих фотографій арт-об'єкт, скопіювавши картину Вінсента Ван Гога "Зоряна ніч".

Своє досягнення астрономи назвали без удаваної скромності «покращеним портретом» всесвіту і «найглибшим поглядом людини в космос», наголошується на сайті NASA. За допомогою технології eXtreme Deep Field (XDF) і зіставленню фотографій, зроблених з одного і того ж ракурсу за останні 10 років, вдалося багаторазово збільшити маленький фрагмент видимого зоряного неба, розгледівши в ньому 5500 галактик.

Таким чином «у полі зору» астрономів потрапили галактики, вік яких - 13,2 мільярда років, при тому що вік Всесвіту, за припущенням учених, становить 13,7 мільярдів років.

Тут видно кілька сотень галактик.

Галактика Сомбреро (M104).

Туманність Кіля. Це скидається на скелясті гори, оповиті дивовижними тонкими хмарами. Ніби краєвид з «Володаря перстнів» Толкієна.

Стовпи Творіння: скупчення холодного міжзоряного газу, водню і пилу, які також є інкубаторами для нових зірок.

Не менше вражає робота американського студента-астронома Алекса Паркера, який склав із знімки телескопа Hubble копію картини Ван Гога «Зоряна ніч».

За матеріалами Mail Online та NEWSRU.com

астрономія наука відео Фото космос

Знак гривні
Знак гривні