Владі доведеться вигадати щось новеньке: глядачі ТВі назбирали кілька мільйонів і розплатилися з податковою

Телеканал ТВі заплатив податківцям майже 4,1 млн. грн., попри те, що не визнає існування "боргу" і вважає його незаконним. Однак несплата цієї суми у гранично короткі терміни, встановлені судом, могла призвести до блокування усіх фінансових рахунків телеканалу і, як наслідок, - до унеможливлення подальшої роботи.

Оголошена 13 вересня благодійна кампанія "Врятуй ТВі" дозволила зібрати необхідну суму. Загалом пожертви надійшли від майже 11 тисяч глядачів і організацій на суму 2 845 239,12 грн. Ще два мільйони гривень на рахунок ТВі в понеділок переказала Об'єднана опозиція, як і обіцяв напередодні її лідер Арсеній Яценюк.

Загалом телеканал був змушений сплатити 4 098 451 грн. Решта 746 788,12 грн залишилося на рахунку ТВі як благодійна допомога. Окрім сплачених податківцям 4,1 млн. грн, телеканал втратив також 6 млн. грн, які повинна була компенсувати держава за сплачене ПДВ.

"Наш благодійний рахунок залишається відкритим і ми будемо вдячні за ваші пожертви, – наголосив у своєм блозі гендиректор ТВі Микола Княжицький. – Ми справді створюємо разом з вами справжнє громадське телебачення. Вперше в Україні українці зібрали таку величезну суму у підтримку свого улюбленого каналу".

телебачення ТВі цензура податки

Знак гривні
Знак гривні