Чоловічий вчинок. Міністр внутрішніх справ Грузії подав у відставку, дізнавшись про катування у в’язниці

Міністр внутрішніх справ Грузії Бачо Ахалая звернувся до президента з проханням про відставку.

Про це повідомляє «Грузія on-line».

«Я, як громадянин нашої країни, обурений тим злочином, який було виявлено в Глданській в'язниці № 8, - заявив він. - Незважаючи на те, що я вже кілька років не керую системою виконання покарань, деякі керівні особи, на яких лежав обов’язок не допустити подібні обурливі факти, почали працювати в системі за мого керівництва. Виходячи з цього, я відчуваю моральну і політичну відповідальність за те, що ми не змогли припинити цю жахливу практику. Тож я звернувся до президента із заявою про мою відставку».

Бачо Ахалая, очільник МВС Грузії

Скандальне відео, де поліцейські знущаються над в'язнями, оприлюднило Міністерство внутрішніх справ, нагадує «Перший національний». Там повідомили, що запис вилучили з кабінету начальника відділу безпеки тюрми. Напередодні на своєму сайті відомство виклало частину запису.

Решту відеоматеріалів, зазначили урядовці, оприлюднювати не можна. Проте того ж вечора розширену версію показали опозиційні телеканали. Там стверджують, що отримали кадри від Володимира Бедукадзе, колишнього тюремника, який переховується в Бельгії. Він заявив, що високопосадовці знали про тортури. Водночас МВС усі звинувачення відкинуло. А провину за організацію знущань поклали на прибічника опозиційної партії «Грузинська мрія» Тамаза Тамазашвілі. Мовляв, він запропонував зняти відео, аби продати його замовнику.

грузія скандал катування

Знак гривні
Знак гривні