Американський Сенат готує санкції проти української влади

Американські законодавці пропонують запроваджувати візові обмеження щодо українських урядовців, які вдаються до порушення прав людини, корупції та інших антидемократичних дій.

Про це повідомляє «Радіо «Свобода».

Таке рішення одноголосно підтримали члени комітету із закордонних справ Сенату США на засіданні, яке за київським часом завершилося пізно ввечері у середу.

Ухвалена сенаторами резолюція закликає до «беззастережного звільнення політичних в’язнів», зокрема, колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Також ідеться про проведення чесних та прозорих виборів до парламенту.

«Резолюція надсилає потужний і недвозначний сигнал українському уряду: вибірковому переслідуванню опонентів немає місця у співтоваристві демократичних держав», – сказав один з ініціаторів резолюції сенатор Дік Дурбін.

Сенатор Дурбін намагався донести свою точку зору до української влади. Наприкінці травня він зустрічався в Києві з Президентом Віктором Януковичем та українськими урядовцями, включаючи Прем’єр-міністра Миколу Азарова і міністра закордонних справ Костянтина Грищенка «з метою заохочення просування в Україні свободи, демократії, і розвитку сильної ринкової економіки».

Copyright © 2011 RFE /RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа /Радіо Свобода

Віктору Федоровичу ця звістка явно не сподобається

сша політика санкції абзац влада

Знак гривні
Знак гривні