Пам’ятник людству в космосі: на орбіту виведуть історію землян у фотографіях

Некомерційна громадська арт-організація Creative Time спонсорує проект по запуску в космос кремнієвого диска, поміщеного в позолочену оболонку. На диск записали сто фотографій, які представляють історію сучасного людства, повідомляє Gazeta.ua із посиланням на The New York Times.

Презентація проекту відбудеться 19 вересня 2012 в Брайант-парку на Манхеттені. У проекті The Last Pictures беруть участь художник і географ Тревор Паглен, кінорежисер Вернер Герцог і поетеса, лауреат Пулітцерівської премії Трейсі Сміт.

Диск прикріплять до зовнішньої поверхні супутника зв'язку EchoStar XVI, який буде виведений на орбіту в кінці поточного року. Конструкцію диска і оболонки розробили фахівці з Массачусетського технологічного інституту і Карлтон-коледжу.

Метою проекту є залишити пам'ять про нашу сьогоднішню цивілізації до тих часів, коли вона зникне.

"З 1963 року більше восьми сотень космічних апаратів були запущені на геостаціонарну орбіту, утворюючи штучні кільця супутників навколо Землі. Цим супутникам судилося стати одним із найтриваліших артефактів людської цивілізації...", - повідомляють організатори пректу.

Таким чином, фотографії на диску залишаться разом з супутниками на орбіті на довгі часи.

наука історія космос

Знак гривні
Знак гривні