Протест на Донбасі: виборцям набридло, що члени комісій рахують голоси за ПР 15 років поспіль

У Донецькій області почалася безстрокова акція протесту, учасники якої вимагають скасування "фальшивого жеребкування" і відкликання членів окружних виборчих комісій, які рахують голоси в регіоні як мінімум 15 років.

Пікет почався 6 вересня о 20.00 в місті Старобешеве (центр округу № 61) біля окружної виборчої комісії. Як передає Gazeta.ua, сьогодні вдень до пікету приєдналися близько 100 осіб з інших міст Донецької області. Деякі учасники провели ніч в п'яти наметах при температурі + 12 під дощем і обіцяють залишитися в наметовому містечку на нічліг сьогодні.

У числі інніціаторов акції опозиційний кандидат Ілля Пономаренко. Він вимагає, щоб пішов у відставку 60-річний Євген Яцький, який, за словами Пономаренка очолює комісію з 1998 року.

"Я думаю, так дивно жеребкування для цієї людини всякий раз складається неспроста, - говорить Пономаренко. - Якщо це везіння, Яцькому потрібно брати участь в лотереях, це був би другий Білл Гейтс. Але з урахуванням тих фальсифікацій, які були в Донецькій області, я схиляюся до думки, що цей професійний голова комісії причетний до фальсифікацій. Ще напередодні у нас в окрузі головою комісії була дівчинка від партії "Братство" (технічної Партії регіонів), а Євген Яцький був заступником окружної виборчої комісії і, як і в колишні роки, представляв ПР. Як раптом з незрозумілих причин Яцький став головою комісії від партії "Братство", хоча жеребкування пройшов як "регіонал". Сьогодні на засіданні комісії я запропонував висловити недовіру окружній виборчій комісії по 61-му округу. Троє з 18 людей мене підтримали, але комуністи, "УДАР" і ПР висловилися рішуче проти. Звідси зрозуміло - кому тут вигідні сумнівні голови комісій. Ми вимагаємо прибрати з комісії Яцькова та інших "багаторічних рахівників ПР". В іншому випадку почнемо пікет біля ЦВК у Києві" .

В окрузі № 61, крім висунутого Об'єднаною опозицією Іллі Пономаренка, у ВР балотуються кандидат від ПР, який є директором Докучаєвського флюсо-доломітного комбінату, нардеп-комуніст Микола Кравченко, представник "УДАРу" і два невідомих самовисуванця.

донеччина акція протест мітинг вибори вибори-12 спротив

Знак гривні
Знак гривні