Одеські депутати-українофоби напали на журналістів (відео)

Соратник кандидата в депутати за 133 округом Ігоря Маркова, депутат Одеської обласної ради від партії «Родіна» Костянтин Грінченко пошкодив фотоапарат журналісту одного з одеських видань Валерії Івашкіній і погрожував кореспонденту іншого видання Вірі Запорожець.

Про це повідомляють «Комментарі» із посиланням на місцеве видання «Думская».

Войовничий русофіл Костянтин Грінченко

Інцидент стався під час зустрічі Маркова з виборцями за адресою Люстдорфська дорога, 144-4.

Кореспондент сайту «Храбро» поставила кандидату запитання: «Як ви вважаєте, чому долар почав рости?». Ігор Марков, який має освіту банкіра, почав відповідати. Жінки, які оточували кандидата і, ймовірно, приїхали разом зі співробітниками його штабу, стали виштовхувати кореспондента з натовпу на околицю. Тим часом депутат Грінченко підійшов до Віри Запорожець і став погрожувати журналістці. При цьому, депутат заявив, що скоро журналісти перестануть «почуватися привільно». Після цього депутат облради запитав у журналістки Запорожець, чому вона не фарбує волосся і сказав, що у неї дуже широкі стегна. Побачивши, що інший кореспондент продовжує вести відеозйомку, Грінченко схопив камеру, після чого фотоапарат став непридатним (помітно з якості відео).

Водночас коли кореспондент і фотограф «Думской» підходили до місця зустрічі з виборцями, охоронець з почту Ігоря Маркова, відставши від своїх колег, сказав: «Будете за нами їздити, додамо машину в орієнтування».

Нагадаємо, будь-який депутат місцевої ради є публічною особою, що згідно з українським законодавством дає право на ведення відеозапису.

одещина медіа відео змі українофоби русофіли абзац

Знак гривні
Знак гривні