«Регіонал» отримав від громадських активістів величезного болта (фоторепортаж)

Великого болта із написом «від Демократичного Альянсу» сьогодні принесли активісти організації під стіни державного підприємства «Інформ-ресурс».

Таким чином вони вирішили відповісти підприємству на судовий позов, у якому від ДемАльянсу вимагають 100 тисяч гривень. Кажуть, що болт – це єдине, що отримає регіонал Примачек, якщо суд буде чесним та відкритим.

Депутат Житомирської міської ради від Партії регіонів Микола Примачек вимагає від активістів, які проводили акцію «Стоп свавіллю в паспортних столах», 100 тисяч гривень моральної шкоди за розповсюдження нібито неправдивої інформації про діяльність підприємства.

Також регіонал вирішив позиватися і до ЗМІ, які поширювали прес-релізи ДемАльянсу – а це Перший житомирський та сайт «20 хвилин».

В рамках кампанії активісти Демократичного Альянсу розповідали людям про те, які платежі є обов’язковими при оформленні закордонного паспорту, а які – ні.

Більшість платежів, які виставляли людям, були необов’язковими. Без допомоги ДемАльянсу люди переплачували за паспорт у кілька разів.

Усі необов’язкові платежі виписували працівники «Інформ-ресурсу».

Утім, підприємство "Інформ-ресурс" вважає, що вони не здійснюють ніякої протизаконної діяльності, тому вирішило судитись і з громадськими активістами, і зі ЗМІ.

Акція ДемАльнсу розпочалась о 10.20 ранку біля офісу «Інформ-ресурсу». Активісти оточили офіс плакатами – «Регіонали знову бикують», «Стоп здирництву» та «Примачек закатав губу».

Сам Примачек спостерігав за активістами зі сходів свого підприємства. Але коли голова Житомирського осередку ДемАльнсу Дмитро Ткачук запросив його, аби передати болта, то депутат почав тікати.

Його заступник увесь час знімав активістів на камеру, від коментарів відмовлялвся. Коли активісти взяли в руки гучномовся – він включив сигналізацію офісу. За кілька хвилин після звуку сирени до офісу приїхали обмундировані охоронці.

Примачек сховався у своєму приміщенні, від коментарів відмовся. Його заступник на усі запитання журналістів не реагував, а тільки знімав тих на камеру.

Ткачук каже, що позов проти них – несправедливий. Вимагати 100 тисяч гривень без обґрунтування не можна.

«Вони в позові просто переказують суть подій, і потім, в кінці, одним рядком пишуть, що це завдало шкоди їхній репутації та хочуть за це 100 тисяч гривень. Всі суми мають бути обґрунтованими. Чому 100? Чому не мільйон?», - каже Ткачук.

Коли журналісти захотіли зайти всередину державного підприємства «Інформ-ресурс», то їх грубо звідти виштовхали. Охоронець, який прибув по виклику, силою виштовхав із приміщення оператора місцевого телеканалу.

Заступник Приймачека сказав, що офіс вони закрили спеціально, аби не пустити журналістів. Усі інші люди могли безперешкодно заходити всередину.

Активісти ДемАльянсу сфотографувались на пам'ять біля болта. Суд із регіоналом відбудеться 11 вересня, у вівторок о 14.00.

Заступник Приймачека знімає на телефон усі дії активістів

БІля офісу припаркований автомобіль, на якому приїхав депутат-регіонал Приймачек, приблизна вартість такої автівки - 80 тисяч доларів

Хлопці і дівчата, з яких регіонал хоче стягнути 100 тисяч гривень

Приймачек також знімав, як йому дарують болта, але коли активісти до нього звернулись - почав тікати

1ZT.ua

акція протест спротив

Знак гривні
Знак гривні