У Києві організатора проплачених мітингів викинули з 16-го поверха

28 серпня в Києві загинув відомий організатор мітингів Руслан Багмут. Про смерть пана Багмута повідомив його помічник Дмитро Шевченко на сторінці загиблого в соціальній мережі ВКонтакті. Багмут працював з усіма, але прославився тим, що допомагав регіоналу Олегу Калашнікову організовувати мітинги з вимогою посадити Тимошенко. Загиблий тоді звинувачував замовника у тому, що він не розрахувався.

"Хлопці, з сьогоднішнього дня нашого керівника, Руслана Багмута Миколайовича, не стало в живих. Всі, хто був з ним знайомий пам'ятають його, як чесну, гарну людину, "добряка", "душу компанії", і просто готового безкорисливо допомогти кожному ... ", - написав Шевченко.

Координатор громадянської кампанії "Форум порятунку Києва" Віталій Черняховський коментуючи дане повідомлення написав, що Руслана Багмута невідомі викинули з 16 поверху житлового будинку об 11:30.
Подія за даними пана Черняховського сталася по вул. Оноре де Бальзака, 81/1.

Руслан Багмут

Разом з тим, у прес-службі МВС у місті Києві виданню Gazeta.ua повідомили, що зараз справа проходить, як нещасний випадок.

В соцмережах неодноразово писалося, що покійний був відомим координатором проведення проплачених мітингів і масовок. "Волонтерів" набирав через свою сторінку в соціальній мережі і створеної спеціально для вербування групі "Робота: Вибори 2012, мітинги / масовки, заробіток", яка нараховувала понад 10 з половиною тисяч учасників", - пише в своєму блозі sadxaka.

Відзначається, що у загиблого часто виникали фінансові питання, пов'язані з його професійною діяльністю.

Одним з таких замовників був народний депутат (Партія регіонів) Олег Калашников, який замовив мітинг у день суду над екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко. Про це заявляв сам Багмут в ефірі одного з телеканалів.

"Я хотів розповісти, що Партія регіонів кидає людей на гроші. Два дні тому нам замовив мітинг депутат від Партії регіонів Олег Калашников. Сказав, що потрібно прийти в суд, тому що буде суд над Юлією Тимошенко. І потрібно прийти. Група підтримки від Партії регіонів. Пообіцяв 100 грн за день. Ми зібрали велику кількість людей. Тільки від мене 280. Всіх було приблизно 2 тис. осіб. Ми простояли весь день. Грошей нікому не заплатили", - розповів він.

вибори кримінал політика

Знак гривні
Знак гривні