Кого українці не хочуть бачити у Верховній Раді - опитування

Фонд «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва провів опитування, що мало на меті оцінити ставлення населення до критеріїв, за якими громадський рух "Чесно" оцінює профнепридатність депутатів та кандидатів в депутати Верховної Раді. За його результатами можна скласти портрет людини, яку українці не хочуть бачити в парламенті.

Так, 99% населення не проголосують за кандидата, який вчинив дії, що призвели до смерті чи каліцтва людини, зґвалтування.

97% населення не проголосують за кандидата, який захоплював чужу власність.

97% населення не проголосують за кандидата, який був причетний до фальсифікації виборів.

96% населення не проголосують за кандидата, який причетний до розтрати бюджетних коштів.

96% населення не проголосують за кандидата, який використовував службове становище для отримання землі, майна у великих обсягах та сприяння власному бізнесу.

96% населення не проголосують за кандидата, який займався підкупом виборців.

95% населення не проголосують за кандидата, який перешкоджав здійсненню правосуддя.

94% населення не проголосують за кандидата, який постійно змінював політичну позицію – неодноразово переходив з однієї фракції до іншої.

94% населення не проголосують за кандидата, у якого виявлена більш ніж 5-кратна невідповідність заявлених доходів і статків до того, що депутат справді має.

93% населення не проголосують за кандидата, який систематично висловлював образи на адресу різних груп людей, зокрема, за національною ознакою.

88% населення не проголосують за кандидата, який, будучи депутатом, пропустив більше 75% засідань Верховної Ради і комітетів.

87% населення не проголосують за кандидата, який серйозно перешкоджав роботі журналістів (виривав камери, подавав великі позови до суду проти ЗМІ тощо).

Якщо б населення України втілило б ці намирі в життя, ми б ризикували залишитися цьогоріч без нового парламенту :)

Дослідження проведене Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 10 по 15 серпня 2012 року.  Було опитано 2009  респондентів віком від 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як стратифікована, багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Опитування здійснювалося у 132  населених пунктах (із них 79 міських та 53 сільських поселень). Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

опитування вибори-12

Знак гривні
Знак гривні