Критикуєш владу? За ґрати на 15 діб!

Координатору місцевої громадянської кампанії із захисту чесних виборів загрожує ув’язнення за коментар телеканалу ТВі.

Броварська громадянська кампанія «Наступ» в якості презентаційної акції в ніч з 21 на 22 серпня здійснила «килимову» заклейку міста листівками «Бровари – під владою кримінального клану», на якій зображувалась схема кругової поруки між ключовими особами міста: мера, лідерів депутатських фракцій, правоохоронців, прокурора та суддів. Акція отримала широкий розголос у Броварах в т.ч. завдяки відеоролику, який вже за перший день отримав понад тисячу переглядів на YouTube.

На другу добу після публікації ролику, в День незалежності, на центральному майдані Броварів ініціатору кампанії, місцевому журналісту Андрію Качору правоохоронці вручили протокол та запрошення на судове засідання, інкримінуючи йому порушення ст. 173 адімінстративного кодексу (хуліганство).

В "Наступі" стверджують, що справу порушено за фактом надання Качором коментаря телеканалу ТВі про зловживання місцевого кандидата в парламент від Партії регіонів Сергія Федоренка – голови ПР у Броварах та особистого массажиста Азарова.

За версією правоохоронців, під час зйомки сюжету Качор «незаконно проник в кабінет Федоренка, нанісши при цьому майнову шкоду в розмірі 150 гривень». В той же час відеоматеріали, відзняті журналістіми ТВі та оприлюднені в програмі «Тендер news» від 20 серпня спростовують версію броварської міліції.

Незважаючи на замовний характер справи, правоохоронці взяли за основу свідчення проти Качора з боку співробітників підприємтсва Федоренка ПП «Феско», а за сумісництвом – депутатів броварської міської ради від ПР та кандидатів у парламент, котрих вважають технічними з боку місцевого осередку ПР. Нагадаємо, що відразу після коментаря телеканалу ТВі, на місце зйомки виїхали кілька груп правоохоронців та ДСО, котрі намагались незаконно затримати журналіста. Лише під тиском преси та громадськості Андрія Качора вдалось «відбити»від протизаконних дій силовиків.

Nastup.info

протест Бровари вибори вибори-12 спротив влада

Знак гривні
Знак гривні