До Дня незалежності Києвом пройде Парад вишиванок та «диво-писанок» (ФОТО)

Парадом вишиванок закінчиться сьогодні безпрецедентна акція українських митців, яка стартувала ще у березні.

З 15 березня в рамках Всеукраїнського фестивалю писанки по всій Україні відбувся конкурс на найкращий розпис писанки у всіх школах України. Всі роботи прикрашали "пасхальне дерево" в містах-учасниках акції.

Відтак учасники розписували величезну "диво-писанку", надану оргкомітетом. Розмір писанки 3,75 м на 2,60 м, вага – 58 кг.

Спочатку писанки встановлювались в містах, де вони були виготовлені. А до Дня незалежності 24 писанки звезли на Майдан Незалежності в Києві, де встановили на возах. Отож, сьогодні кияни матимуть нагоду ще помилуватися цими витворами мистецтва.

О 12:15 ці "диво-писанки" вирушать разом з учасниками Всеукраїнського "Параду вишиванок" у святкову ходу, що пройде за маршрутом Хрещатик – Грушевського - Івана Мазепи - Ларська та до Печерського ландшафтного парку.

Колони міст-учасників дійства виходять із своєю презентацією, танцювальним колективом, духовим оркестром, символікою міста та писанкою на возі.

По закінченню ходи відбудеться виконання державного гімну України та традиційні конкурси молодих виконавців і визначення найкращої чоловічої, жіночої та дитячої вишиванки. Також на виставковій площі Співочого поля відбудеться розміщення диво-писанок та визначення найкращого міста-учасника параду.

день незалежності парад вишиванок україна суспільство культура мистецтво

Знак гривні
Знак гривні