Рея Бредбері увіковічнили на Марсі

Фахівці NASA привласнили місцю посадки марсохода "Допитливість" ім'я нещодавно помер американського письменника-фантаста, автора "марсіанських хронік", Рея Бредбері.

NASA оголосила про це вчора, у день народження письменника.

Американський письменник, класик наукової фантастики Рей Бредбері народився 22 серпня 1920 року в штаті Іллінойс. Його перше оповідання було опубліковано у 1941 році, після чого твори Бредбері стали друкувати в різних журналах.

За першою збіркою оповідань "Похмурий карнавал" (Dark Carnival, 1947) вийшли "Марсіанські хроніки" (The Martian Chronicles, 1950) - ланцюг пов'язаних загальним сюжетом новел про прагматиків-землян, котрі експлуатують і розбещуючих ідилічно налаштованих марсіан. Роман є класикою наукової фантастики і найвідомішим твором Бредбері. Письменник помер 5 червня 2012 року у Каліфорнії.

"Сьогодні у нас є пересувна астробіологічного лабораторія на поверхні Марса. Сьогодні - 92-й день народження великого письменника, якби він дожив до цього дня. Він зробив багато для розвитку нашого прагнення вивчати космос і першим представив можливість існування життя на Марсі. Із сьогоднішнього дня місце посадки "Допитливості" буде носити ім'я Рея Бредбері (Bradbury landing) ", - заявив директор наукової програми MSL Майкл Майєр (Michael Meyer).

Як зазначив керівник команди "пілотів" марсоходу Метт Хеверлі (Matt Heverley), точне місце розташування спуску Бредбері зазначено на поверхні Марса слідами коліс марсохода, який зробив вчора перші кроки по поверхні червоної планети. Про це NASA повідомила заздалегідь в мікроблозі в Twitter. За його словами, рухова система марсоходу в повному порядку - апарат зробив сьогодні рух вперед і повний поворот.

Марсохід "Допитливість".

Місце приземлення марсоходу, що називатиметься відтепер спуском Бредбері.

література nasa бредбері марс космос

Знак гривні
Знак гривні