Столичним школярам продають зошити зі Сталіним та Леніним. Кажуть, схвалено міністерством освіти

На одному з численних шкільних ярмарків у Києві продаються зошити з портретами Сталіна і Леніна, а також з автоматом Калашнікова на тлі кремлівської зірки.

Їх помітили журналісти газети "День" серед іншого канцелярського приладдя на першому поверсі магазину «Читай-город», розташованого у центрі столиці.

Як прокоментував ситуацію представник магазину, «всі зошити, які є у продажу, схвалені міністерством освіти і були закуплені виключно для розширення асортименту».

У вихідних даних продукції вказано, що вона «виготовлена на замовлення і під контролем російського ТОВ «Альт» у видавництві ТОВ «Полісвіт» у місті Дніпропетровськ». «День» направив на адресу міносвіти запит з цього приводу.

«У цій ситуації мова йде про те, що створюється і наполегливо нав’язується радянська ідентичність не тільки дорослому населенню України, а й молоді. На такі випади, я вважаю, потрібно реагувати досить різко і, в першу чергу, це має бути реакція громадськості. Такі речі ображають почуття багатьох, зокрема тих людей, які постраждали від тоталітаризму, постраждали внаслідок сталінських репресій», – вважає Руслан Забілий, фахівець з історії ОУН-УПА, директор Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» у Львові.

освіта мезозой срср

Знак гривні
Знак гривні