Луценко отримав новий вирок

Печерський районний суд міста Києва призначив покарання колишньому міністрові внутрішніх справ Юрію Луценку у справі щодо незаконного продовження стеження за водієм екс-заступника голови СБУ Сацюка Валентином Давиденком у вигляді 2 років обмеження волі.

Як повідомляє УНН, суддя, зачитуючи вирок наголосила, що суд критично ставиться до тверджень Луценка і Баганця, що свідки допитувалися по іншій справі і що їхні покази не можуть використовуватися.

"Суд вважає скоєнне діяння вчинене Луценком доведене. Винність підсудних у злочинній діяльності доведена повністю", - запевнила Ганна Медушевська.

Суддя зачитала вирок: "Призначити покарання Луценку у вигляді двох років обмеження воді з позбавленням права займати посади пов'язані з виконанням організаційно -розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків на установах і підриємствах всіх форм власності строком на 3 роки".

Проте, керуючись статею 70 ККУ призначити остаточне покарання шляхом поглинення менш суворого більш суворим покаранням та зарахувати часткове покарання за вироком Печерського суду, яким його засудили до 4 років.

Cуддя Ганна Медушевська

Підсудним Володимиру Тарасенку та Олегу Павлєнову суддя призначила штраф по 500 неоподаткованих мінімумів.

Як повідомлялося, прокурори просили для підсудного Юрія Луценка, відповідно до ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України - 2 роки 6 місяців обмеження волі, з забороною обіймати керівні посади терміном на 3 роки.

Але державне обвинувачення зазначило, що оскільки Ю.Луценку вже призначено покарання за скоєння більш тяжкого злочину, яким його позбавили волі на 4 роки, то вирок за цей злочин поглинає покарання за менш тяжкий злочин.

Підсудним Володимиру Тарасенку та Олегу Павленову - відповідно до ч.1 ст. 367 КК України - 2 роки 6 місяців обмеження волі.

Крім того, прокуратура просила позбавити обвинувачених права обіймати адміністративно-виконавчі посади на три роки з випробувальним терміном на три роки.

Нагадаємо, Юрія Луценка, а також підсудних Володимира Тарасенка та Олега Павлєнова звинувачували у продовжені незаконної організації стеження за колишнім водієм першого заступника голови СБУ Сацюка Валентином Давиденком у межах розслідування кримінальної справи про отруєння Віктора Ющенка.

Але 20 липня 2012 року прокуратура зачитала постанову про зміну статті, за якою обвинувачується екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко зі зловживання владою на службову недбалість.

Сторона обвинувачення на підставі статей 287 КПК України пред'явлене Юрію Луценку обвунувачення за частиною 3 статті 364 постановила змінити на обвинувачення за частиною 1 статті 367 у службовій недбалості та неналежному виконанні своїх обов'язків.

Луценка невдовзі етапують в колонію

Прокурор Віктор Клименко заявив, що на сьогоднішній день немає підстав перебування екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в київському слідчому ізоляторі. Тому, його етапують в заклади пенітенціарної служби. Про це сьогодні прокурор сказав біля Печерського суду після оголошення вироку Юрію Луценку.

Прокурор Віктор Клименко

Прокурор наголосив, що суд визнав обґрунтованими і законними доводи прокурорів стосовно того, що при проведення оперативно-технічних заходів, що тимчасово обмежують права громадян, необхідно дотримуватися всіх встановлених правил. А також суд, за словами держобвинувача, визнав законними та обґрунтованими міркування прокурорів щодо правильності кваліфікації підсудних за частиною 1 статті 367 ККУ, а також щодо запропонованої засудженим покарання, а саме Ю.Луценку до 2 років обмеження волі з позбавленням прав а займати посади протягом 3 років, а Павленову і Тарасенку щодо стягнення штрафу у сумі 8,5 тис. грн.

"Не зважаючи на те, що захист постійно намагався політизувати розгляд даної кримінальної справи, допускав хамську поведінку, намагався з порушенням кримінально-процесуального закону вийти за межі судового розгляду. Але розгляд кримінальної справи відбувався у повній відповідності до чинного кримінально-процесуального законодавства", - запевнив В.Клименко.

Прокурор зазначив, що у зв’язку з тим, що засуджений Ю.Луценко має відбувати покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, то на сьогоднішній день відпали підстави для подальшого його утримання у межах київського СІЗО.

"Він має бути етапований до виправної трудової установи Державної пенітенціарної служби України", - зазначив він.

Адвокати оскаржать вирок

Захисники екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка будуть подавати апеляцію на вирок Печерського районного суду щодо екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка стосовно службової недбалості у межах розслідування кримінальної справи про отруєння Ющенка. Про це сьогодні сказав журналістам адвокат Олексій Баганець.

Адвокат Олексій Баганець

Адвокат підкреслив, що сьогоднішній вирок не був несподіваним для захисника або неочікуваним.

"Мені на душі дуже сумно, що у нас таке правосуддя. Навіть прокурори орієнтували суддю на те, що Павленова і Тарасенка треба, з урахуванням закінчення строків давності, звільнити від призначеного покарання, але суддя навіть цього не зробила, що буде стовідсотковою підставою для зміни цього вироку стосовно Тарасенка і Павленова. А в цілому, звичайно, ми будемо подавати апеляцію до Апеляційного суду", - сказав захисник.

О.Баганець зазначив, що згідно з законом їм дається 15 днів для подання скарги до апеляційного суду. Він додав, що апеляція у захисту вже практично готова.

За матеріалами «Українських національних новин».

суд луценко вирок політика

Знак гривні
Знак гривні