«Беркут» розганяє маршрутних перевізників, у яких за допомогою корупційних схем забирають шматок хліба

Працівники міліції не випускають водіїв маршруток з Києва. Близько двох десятків працівників міліції стоять поблизу колони. Неподалік стоять два мікроавтобуси з працівниками "Беркуту". Зараз близько 80 маршруток стоять на Окружній дорозі в Києві.

Вони протестують проти непрозорого тендеру на право перевезень у Київській області, передає Gazeta.ua .

Богдан Хмельницький, голова «Об’єднання імені Богдана Хмельницького», що виступило організатором протесту «маршрутників», телефоном повідомив Інфопорну, що, перевізники, у яких забрали маршрути, їхали на заявлену акцію протесту, проте співробітники "Беркуту" оточили учасників акцію і не дозволяють пройти.

«Беркут оточив нас і тримає в оточенні, не відпускає навіть в туалет», - зазначив пан Богдан.

«Ми збиралися пройти до облдержадміністрації. Але «Беркут» закрутив і тримає, не дозволяє пройти», - додав він.

Після цього зв’язок обірвався.

Стало відомо, що Хмельницького затримала міліція.

«Після того як Богдана Хмельницького затримали, ми одразу хотіли їхати, але нас тут тримають. Нічого не кажуть», — розповідає Анна Поліщук, засновник фірми-перевізника "Клайт". Жінка каже, що злякалася за своє життя.

«Ми бачили, як били цього Богдана просто на людях. Потім запхали в машину і ще хвилин 5 автобус аж хитався! Це були працівники міліції, - плаче жінка. - Я боюсь, бо маю двох маленьких дітей. Били привселюдно! Уявіть що буде, якщо я залишусь сама?»

Ганна стверджує, що через непрозорий тендер 3 тисячи людей на Київщині залишаться без роботи.

"Тут зараз перевізники з усіх районів — Ірпінь, Баришівка, Буча, Вишневе, Боярка. І через цей тендер ми вже не маємо права виходити на маршрути. А виграла його фірма з Одеси. Як вони будуть перевозити людей, які, наприклад, живуть у Вишневому?"

У фірмі Ганни працює близько 30 людей. Нові автобуси вони брали в кредит, мають виплачувати гроші. Жінка каже,що тепер у неї нічого не залишилось взагалі.

міліція київ протест спротив

Знак гривні
Знак гривні