У Криму свастиками обмалювали меморіал жертвам репресій. Плиту з написом Росія не зачепили (ФОТО)

Меморіальний комплекс в пам'ять про жертви депортації кримськотатарського народу в парку Салгірка в Сімферополі піддався черговому акту вандалізму.

Невідомі нанесли фіолетовою фарбою на плити з назвами республік, до яких були депортовані кримські татари, а також на паркани ботанічного парку символ нацизму – свастику, повідомляє прес-служба Меджлісу.

Плиту з написом «Росія» вандали не чіпали. На асфальті біля плит зображено питання: «Україна де?».

Керівник Секретаріату Меджлісу Заїр Смедляєв і члени Сімферопольського регіонального меджлісу виїхали на місце події, зафіксували на відео і фотокамеру зображення на пам'ятнику, а також повідомили про те, що трапилося в Київське відділення ГУ МВС України в АРК.

«Безкарність за попередні акти вандалізму призводить до того, що замість однієї свастики ми бачимо десятки таких зображень на об'єктах, пов'язаних з кримськотатарським народом», - сказав Заїр Смедляєв, коментуючи побачене на меморіальному комплексі.

Варто зазначити, що вказаний меморіальний комплекс був встановлений за підтримки народного депутата України Ріната Ахметова.

Нагадаємо, що в ніч з 15 на 16 липня здійснений акт осквернення свастикою портрета двічі героя СРСР, легендарного льотчика Амет-Хан Султана. Через кілька днів, фіолетовою фарбою невідомі нанесли свастику на зображення кримськотатарського національного прапора, викладеного з щебеню на вулиці Воровського в Сімферополі, біля пам'ятника видатного просвітителя Ісмаїла Гаспринського.

крим злочин татари кримінал

Знак гривні
Знак гривні