Заборона мовного протесту. Харковські судді переймаються здоров'ям мітингувальників, а от на учасників танцювального телешоу їм начхати

Харківський окружний адміністративний суд заборонив проводити сьогодні акцію протесту проти "мовного" закону на площі Свободи. Таким чином суд задовольнив позов погоджувальної комісії міської ради.

Як повідомляє Радіо Свобода, серед аргументів чиновників щодо заборони – підготовка до свят, Дня міста 23 серпня і Дня Незалежності 24 серпня, а також те, що учасники протесту проти «мовного закону» могли б заважати тренуванню учасників телешоу «Майданс».

«Суд звертає увагу на те, що існує загроза безпеці та життю як учасників заходу, так і громадян міста, а значить, проведення мітингу не є можливим», - йдеться постанові суду, яку цитують "Коментарі" з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Відповідно до інформації Департаменту охорони здоров´я міської ради тривалий вплив підвищеної температури і сонячної радіації негативно впливає на фізичний стан організму людини, послаблює стійкість людини до перегрів", - наголошується в постанові.

Отож, суд більше хвилюється за здоров'я мітингувальників, які просто мали б стояти під прямими сонячними променями, аніж за перегрів учасників телешоу "Майданс", які на сонці мають піддавити свої тіла важким фізичним навантаженням.

Тим не менш, учасники акції мають намір продовжувати її, попри заборону.

Харківські захисники української мови заявили у відповідь, що не збираються згортати заходи і новий протест розпочнуть сьогодні в іншому місці центру Харкова.

харківщина протест мова суд абзац

Знак гривні
Знак гривні