Туреччина заборонила українцям та росіянам скуповувати нерухомість на своєму узбережжі

Влада Туреччини заборонила продаж будь-якої нерухомості громадянам Росії та України на чорноморському узбережжі країни.

У липні 2012 року уряд Туреччини затвердив нові списки країн, громадянам яких можна купувати нерухомість на території країни: росіянам і українцям відтепер дозволено купувати в Туреччині незабудовані земельні ділянки, в тому числі і сільськогосподарського призначення. Але з іншого боку росіяни та українці втратили можливість купувати будь-яку нерухомість на Чорноморському узбережжі Туреччини, повідомляє ТСН.

Чому було введено цю заборону - експерти пояснити не можуть. "У нас на руках є лише список країн з умовами купівлі, затверджений урядом Туреччини. У графі Росія там написано, дослівно:" Крім прибережних районів Чорного моря, а також з дозволу МВС", - наголосив менеджер інтернет-проекту щодо продажу нерухомості в Туреччині Антон Паригін.

За кілька останніх років на чорноморському узбережжі Туреччини з'явилися цілі поселення українців та росіян. Серед українських депутатів навіть увійшло в моду мати віллу на узбережжі Туреччини. Як повідомляв рік тому сайт Kyiv Post, "два десятки депутатів, п'ять зірок естради і ще третина від усіх заїжджих у Туреччину покупців нерухомості - наші земляки".

росія туризм україна туреччина

Знак гривні
Знак гривні