На фестивалі в Москві музикантів стягнули зі сцени після пісні про Путіна (+відео)

Двох музикантів гурту "Макулатура", які виконували "соціальний хіп-хоп", затримали і забрали до відділку.

Про це повідомляє ТСН.

На фестивалі "Веганфест", який проходив у саду імені Баумана в Москві, двох музикантів поліція забрала просто зі сцени. За словами очевидців, перед цим гурт співав пісню, у якій згадувався президент Володимир Путін.

Музикантів з гурту "Макулатура" - Євгенія Альохіна і Костянтина Строкольского – затримали за звинуваченням у дрібному хуліганстві.

"Хлопців забрали після виконання третьої пісні - поліцейські попросили їх піти зі сцени і написати пояснювальні, а потім відвезли до відділку "Басманне". Мабуть, не сподобався репертуар", - повідомив на умовах анонімності один з організаторів фестивалю. Стиль гурту він описав як "соціальний хіп-хоп".

Журналіст Матвій Крилов у своєму Twitter також припустив, що "мєнтам не сподобалися пісні про Путіна".

Ймовірно, припускає агентство "Рідус", мова йде про композицію "Міліціонер майбутнього", де в приспіві є такі слова: "Эй ты, трутень, запомни, Путин крутень на указательном пальце земной шар крутит. У меня никогда не вставал вопрос за кого голосовать - единоросс".

У відділку на молодих людей склали протокол і залишили там до ранку.

Костянтин Строкольскій - колишній активіст забороненої НБП, зараз він працює редактором у виданні Мнения.ру.

Євген Альохін - молодий письменник, автор декількох книг і багатьох журнальних публікацій, лауреат літературної премії "Дебют" 2004 року.

путін протест росія

Знак гривні
Знак гривні