Польську радіостанцію за образу українок ще й оштрафували

Голова Національної ради з телерадіомовлення Польщі (KRRiТ) Ян Дворак прийняв рішення оштрафувати на 75 тисяч злотих (близько 180 тисяч гривень) радіостанцію Eska Rock, ведучі якої своїми жартами образили українок.

Ранкова програма Poranny WF зі скандальними журналістами Міхалом Фігурськім і Кубою Воєвудським, яка вийшла в ефір 12 червня, була розкритикована ЗМІ Польщі й України. Коментуючи хід Євро-2012, ведучі обговорювали, як "справжній поляк" повинен поводитися зі своєю українською хатньою робітницею. Після інциденту радіостанція принесла свої вибачення, закрила програму і звільнила ведучих.

У своєму рішенні, опублікованому на сайті KRRiТ, Дворак зазначив, що коментарі ведучих стали "образливими для українок і жінок в цілому" і могли бути розцінені як "дискримінація за ознакою громадянства і статі" і "заклик до ненависті".

Радіостанція була визнана винною в порушенні пункту 18 Закону про радіо та телебачення, максимальний штраф за порушення якого становить 50% від щорічної плати за використання частот на мовлення.

Джерело: Gazeta.ua

медіа польща радіо

Знак гривні
Знак гривні