Позачергова сесія ВР: повернення до СНД, повішаний Литвин і тушка Королевська

Найбільш значуща подія сьогоднішньої позачергової сесії Верховної Ради - ратифікація угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з країнами СНД.

За це рішення, яке суперечить умовам участі України в Всесвітній організації торгівлі та умова євроінтеграції держави, проголосували 260 електронних карток народних депутатів.

Прикметно, що представляючи угоду, прем'єр-міністр України Микола Азаров, який сьогодні відвідав Раду, наголочив, що угода відповідає національним інтересам України та нормам Світової організації торгівлі.

А тим часом представники та прихильники опозиції у кількості приблизно 1,5 тисячі людей провели під стінами Ради мітинг. Мітингувальники найбільше обурювалися "мовним" законом, прийнятим нещодавно кнопкодавами, та виливали свою ненавість на сучаних політиків. Зокрема, було повішено опудало спікера парламента Волидимира Литвина, чию відставку сьогодні не прийняли депутати (відставку він оголосив після голосування по "мовному" закону), а Наталію Королевську, лідера руху "Україна - вперед!", було названо "тушкою". Так, на транспорантах прихильників опозиції були написи "Україна - вперед! Тушка Кородевська - взад!".

Рада депутати протест влада

Знак гривні
Знак гривні