Базарна революція. В Одесі торговці штурмом мерії привернули увагу влади до своїх проблем (ВІДЕО, ФОТО)

В Одесі підприємці увірвалися на сесію міської ради і заблокували трибуну з вимогою навести порядок у роботі ринків. Депутати змушені були створити спеціальну депутатську комісію. Після цього мерію охороняють автоматниками.

Сьогодні, 24 липня, близько 100 підприємців, що працюють на міських ринках, зокрема, "Привозі", "Малинівському" та інших, пікетували будівлю Одеської міськради, де о 10.00 відкрилася 15-та сесія.

Декому з учасників акції, які протестували проти поборів з боку силовиків і так званих "співробітників охоронних структур", вдалося прорватися до зали засідань.

Торговці, від імені яких виступив, зокрема, депутат міськради Сергій Бовбалан, вимагали від депутатів повернути ринки у власність міської громади, причому прийняти рішення негайно. Бовбалан назвав ряд ринків "проблемними", зокрема "Привоз", "Успіх", "Острів", "Малинівський" та інші.

У свою чергу, підприємці вимагали невідкладно припинити побори з боку охоронців ринків, у сесійному залі звучали попередження: "У нас вже люди з поясами шахіда йти готові, ви цього хочете?". Крім того, підприємці вимагали повернення незаконно відібраних охоронцями товарів з контейнерів та закликали мера міста Олексія Костусєва виконати обіцянку і створити комунальні ринки.

Костусєв же запропонував "створити для вирішення проблем, що виникли, депутатську робочу групу". Отож, терміново була створена комісія з вивчення ситуації на міських ринках.

При цьому, на засіданні прозвучала інформація про те, що лише 13 з 52 міських ринків заключили договори оренди земельних ділянок. Ще 5 орендують трерді покриття. З рештоюб – ситуація незрозуміла.

Депутатська комісія має розібратися з ситуацією на одеських ринках до 6 серпня.

Після штурму базарних торговців мерії охорону будівлі посилили автоматниками.

протест одещина

Знак гривні
Знак гривні