Знищити «ВКонтакте»: авантюристи полюють на примарних педофілів

Група «товаришів», які вважають себе борцями з педофілією, закликали російське МВС закрити соціальну мережу «ВКонтакте» Ці активісти стверджують, що відповідальність за відеоролики, розміщені на сайті, несе його керівництво.

Заявниками виступили члени неформального руху «Мисливці за головами». Їх представник, Сергій Жук, написав звернення на ім'я глави МВС Володимира Колокольцева.

«Адміністрація інтернет-ресурсу «ВКонтакте» умисно надає майданчик для розміщення порнографічних відеороликів, у тому числі за участю неповнолітніх. При цьому наявність дитячої порнографії в мережі визнає навіть її творець Павло Дуров. Саме він і повинен понести покарання за статтею кримінального кодексу про розпусні дії», - вказується у зверненні С.Жука.

Вимога борців із педофілами обмежити доступ до сайту підтримала РПЦ. На думку протоієрея Всеволода Чапліна, поліція вже зараз має право припинити незаконну діяльність адміністрації «ВКонтакте». «Ми повинні захищати і зберігати чистоту дитинства та юності», - пояснив священик. Із цією точкою зору згодні й керівники Союзу десантників Росії. Вони заявили, що вважають популяризаторів педофілії та розповсюджувачів дитячої порнографії ворогами Росії.

Керівник соціальної мережі не забарився з відповіддю. «Будь-які подібні матеріали моментально видаляються після отримання скарги», - зазначив Дуров, говорячи про дитячу порнографію. Він додав, що «підозрюваних у педофілії регулярно блокують і заарештовують», а їх ролики в соцмережі оперативно видаляє «цілий відділ».

Також Дуров опублікував посилання на слова виконавчого директора Ліги безпечного інтернету Дениса Давидова. На думку Давидова, вимоги борців з педофілами обмежити доступ до соцмережі є популізмом і піаром.

Менеджер Ліги нагадав, що його організація співпрацює з «ВКонтакте» і видаляє ролики з дитячою порнографією з сайту. Давидов зазначив, що адміністрація соцмережі не відповідає за завантажений користувачами контент, при цьому відвідувачі ресурсу мають можливість поскаржитися на неприпустимі матеріали.

Варто зауважити, що у «ВКонтакте» дійсно трапляється контент, який можна було б назвати «педофільським», але назвати його майданчиком для педофілів важко. Організовані групи розбещувачів дітей давно вже полишили публічні соціальні мережі, і спілкуються у закритому колі. Тож чому борці із розбещувачами дітей так напосілися на «ВКонтакте»?

Можливо, справа у лібертаріанських поглядах засновника соціальної мережі Пала Дурова, адже нині російська влада не толерує лібертаріанство, а різноманітні «антипедофільські» групи нині обласкані Кремлем. Але це малоймовірно - «ВКонтакте» також співпрацює із владою, наприклад, блокує спільноти, створені опозицією для координації акцій

Цей скандал простіше пояснити, скажімо так, рисами характеру окремих громадських і церковних діячів. З останніми все зрозуміло – мракобісні російські попи бажають контролювати усі галузі суспільного життя.

Що стосується лідера неформального руху «Мисливці за головами» Сергія Жука. Про нього і його рух чимало негативних відгуків у російській блогосфері (наприклад, тут). Зокрема «Мисливцям...» закидають публікацію імен і прізвищ неповнолітніх жертв сексуальних злочинів (це – кримінальне діяння за законами більшості країн, у т.ч. Росії і України), здирництво і... розбещення неповнолітніх.

Той самий Жук

На нього є навіть "фотожаби"

інтернет мезозой

Знак гривні
Знак гривні