Сирійські повстанці перейшли в масштабний наступ по всій країні

Повстанська Вільна армія Сирії оголосила про початок повномасштабного наступу на позиції урядових військ по всій країні. Відповідну заяву, повідомляє Agence France-Presse, повстанці поширили увечері 16 липня.

У заяві наголошується, що наступ, відлік якого ведеться з 8 вечора понеділка (8 вечора за Києвом), є відповіддю на "різанину і варварські злочини", здійснені режимом президента Башара Асада.

Відповідно до нової тактики, бойовики Вільної армії Сирії почнуть атаки "на всі позиції урядових військ у містах і селах країни" з метою змусити прихильників Асада здатися або знищити їх.

Крім цього Вільна армія Сирії заявила, що буде вважати "легітимними цілями" будь-яких збройних прихильників Асада з суміжних держав, зокрема, загони ліванського руху "Хізбалла" і Вартових іранської революції.

Тим часом, як повідомлялося раніше, за підсумками дводенних боїв вдень 16 липня повстанці заявили про те, що їм вдалося закріпитися в двох районах Дамаску, і назвали подію "поворотним моментом" у справі повалення правлячого режиму. У свою чергу, прихильники уряду, не спростовуючи сам факт боїв, заявили про те, що "терористичні угрупування" "ніколи не отримають Дамаск".

Повстання в Сирії проти режиму Башара Асада почалося в березні 2011 року, і до літа 2012 року переросло в повномасштабну громадянську війну. Жертвами конфлікту, за даними правозахисних організацій, стали понад 17 тисяч людей.

Лєнта.Ru

світ війна сирія спротив

Знак гривні
Знак гривні